Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Έφηβη γέννησε μόνη της και πέταξε το μωρό στα σκουπίδια

Έφηβη γέννησε μόνη της και πέταξε το μωρό στα σκουπίδια

Μια 17χρονη σερβιτόρα συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ και κατηγορείται για παιδοκτονία μετά τον εντοπισμού ενός νεκρού μωρού σε κάδο απορριμμάτων.

Η έφηβη φέρεται να έβαλε το βρέφος και τον πλακούντα σε δυο μαύρες σακούλες ανακύκλωσης και να τις πέταξε σε κάδο κοντά στην πολυκατοικία όπου μένει, στη συνοικία Καουλούν.

Εργαζόμενος σε συνεργείο καθαριότητας ανακάλυψε το νεκρό βρέφος και ειδοποίησε την αστυνομία δύο ώρες αργότερα. Η μητέρα εντοπίστηκε στο σπίτι της, όπου πιστεύεται ότι γέννησε στην τουαλέτα στην διάρκεια της νύχτας.

Το επεισόδιο σημειώνεται δύο εβδομάδες αφότου μια 17χρονη μαθήτρια συνελήφθη από τις αρχές του Χονγκ Κονγκ επίσης με την κατηγορία της παιδοκτονίας, διότι έβαλε το νεογέννητο γιο της σε μια τσάντα και πήγε να συναντήσει τον πατέρα. Το βρέφος εξέπνευσε.

Η βρεφοκτονία από νεαρές και ανήλικες μητέρες είναι σχετικά συχνό φαινόμενο στο Χονγκ Κονγκ. Το 2009 υπήρξε έξαρση κρουσμάτων με ανήλικες και νεαρές μητέρες να πετούν από πολυώροφα κτίρια μωρά ώστε να κρατήσουν μυστικό το γεγονός ότι ήταν έγκυες.

Παρά την κοσμοπολίτικη εικόνα του, στο Χονγκ Κονγκ κυριαρχεί ο συντηρητισμός και το στίγμα για τις εγκυμοσύνες εφήβων κοριτσιών και το σεξ πριν το γάμο παραμένει πανίσχυρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε