Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Έφοδος σε μυστική συνάντηση του ΡΚΚ – 55 συλλήψεις

Έφοδος σε μυστική συνάντηση του ΡΚΚ – 55 συλλήψεις

Η ολλανδική αστυνομία έκανε έφοδο σε μια μυστική συνάντηση μελών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) νωρίς σήμερα το πρωί και έθεσε υπό κράτηση 55 ανθρώπους προκειμένου να ανακριθούν, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Το PKK μάχεται για αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984 και χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει τεθεί εκτός νόμου στην Ολλανδία από το 2007.

Μια ομάδα μελών του PKK συμμετείχε σε μια συνάντηση σε δημόσιο πάρκο στο Έλεμεϊτ, ένα χωριό στη νοτιοδυτική Ολλανδία, στις έξι το πρωί όταν περίπου 150 αστυνομικοί έκαναν την έφοδο, ενεργώντας έπειτα από ειδοποίηση που έλαβε η υπηρεσία πληροφοριών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Οι συναντήσεις των μελών της κουρδικής οργάνωσης είχαν αρχίσει την Παρασκευή κι αναμενόταν να διαρκέσουν μια εβδομάδα, ανέφερε η ανακοίνωση της εισαγγελίας, στην οποία προστίθεται πως το PKK στρατολογεί νεαρούς Κούρδους στην Ολλανδία για να λάβουν μέρος στον ένοπλο αγώνα εναντίον του τουρκικού στρατού.

Διαβάστε

Ο Σ.Καλεντερίδης για την “αποκήρυξη” του PKK – “Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος”

Δήλωση βόμβα: “Τρομοκρατική οργάνωση το PKK” κατά το ΥΠΕΞ

Τουρκία: Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι Κούρδοι μετά την έκκληση του Οτσαλάν

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε