Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έφοδος στα κεντρικά της Deutsche Bank! (ΦΩΤΟ)

Έφοδος στα κεντρικά της Deutsche Bank! (ΦΩΤΟ)

Μέγα σκάνδαλο φοροδιαφυγής συγκλονίζει τη Deutsche Bank! Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για πέντε στελέχη της τράπεζας, ενώ την Τετάρτη έγινε και γιγαντιαία επιχείρηση στα κεντρικά, στη Φρανκφούρτη.

Συνολικά 500 αστυνομικοί και εφοριακοί συμμετείχαν στις έρευνες, που επεκτάθηκαν σε σπίτια και γραφεία στο Ντίσελντορφ και το Βερολίνο, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Τουλάχιστον 25 στελέχη της Deutsche Bank θεωρούνται ύποπτοι για συνέργεια σε φοροδιαφυγή ύψους πολλών εκατοντάδων εκ. ευρώ.

Αφορμή για τις επιχειρήσεις των διωκτικών αρχών αποτέλεσαν οι αποκαλύψεις στην υπόθεση συνεργάτη της Deutsche Bank που κατηγορείται για φορολογική απάτη στα συμφραζόμενα πωλήσεων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων από επιχειρήσεις.

Στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διώξεως του Εγκλήματος (BKA), της Αρχής Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας έκαναν έρευνες σε βάρος 25 ατόμων με την υποψία της κακουργηματικής φοροδιαφυγής, ξεπλύματος χρημάτων και υπόθαλψης εγκληματία.

Στελέχη της Deutsche Bank φέρονται να συνέργησαν στην κατακράτηση φόρου κύκλου εργασιών ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται έρευνες, οι οποίες έχουν αρχίσει την άνοιξη του 2010 και διαβεβαίωσε ότι «συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές».

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, η Deutsche Bank απέλυσε στο παρελθόν πέντε συνεργάτες της που μετείχαν σε απάτες και οι οποίοι συνεργάζονταν με διεθνείς συμμορίες, η δράση των οποίων στερούσε το γερμανικό δημόσιο από έσοδα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει το Der Spiegel.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Financial Times αποκαλύπτουν τεράστιο σκάνδαλο μεγάλης Γερμανικής τράπεζας

150€ δισ. σε «μαύρους» λογαριασμούς στην Ελβετία – Η φοροδιαφυγή πάει… σύννεφο στη Γερμανία

Εταιρία κολοσσός έκρυψε 240 εκατ. ευρώ από το κράτος!

Από τ’ αυτί και για… φόρο-έλεγχο Starbucks, Google, Amazon

Spiegel: Οι πλούσιοι έλληνες ακόμα δεν πληρώνουν φόρους

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε