Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

«Εφτάψυχη» η Μέρκελ – Στα ύψη η δημοτικότητά της

Στο 64%, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009 όταν επανεξελέγη, έχει εκτοξευτεί η δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ.

Τι κι αν την «πλήγωσε» τη ψηφοφορία στη Βουλή για το δεύτερο πακέτο στήριξης; Τι κι αν δε μπορεί να τίποτα να συγκρατήσει τον αντικαγκελάριό της και τους υπουργούς της από το να κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις;

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που έγινε για το γερμανικό περιοδικό Stern έδειξε ότι η δημοφιλία της Γερμανίδας καγκελαρίου αυξήθηκε κατά δύο μονάδες σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο.

Είναι το υψηλότερο ποσοστό από το 2009 οπότε σχηματίστηκε η κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP).

Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι οκτώ μονάδες μπροστά από τους Πέερ Στάινμπρουκ και Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), που είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοί της για την καγκελαρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν του χρόνου.

Η δημοτικότητα του ηγέτη του FDP Φίλιπ Ρέσλερ σημείωσε μόνο μικρή άνοδο σε σχέση με τον Δεκέμβριο και ανήλθε στις 31 μονάδες.

Όσον αφορά τα κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ παραμένουν μπροστά στις δημοσκοπήσεις με 38 μονάδες, ενώ το SPD έρχεται δεύτερο με 26 και οι Πράσινοι τρίτοι με 14 μονάδες. Το FDP κέρδισε μία μονάδα και έφτασε τις 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση Μέρκελ αδειάζει τον υπουργό της για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

“Έλουσαν” με μπύρα τη Μέρκελ -ΒΙΝΤΕΟ

Γιατί οι Γερμανοί φώναζαν τη Μέρκελ “γκρίζο ποντίκι

Η Μέρκελ καταβροχθίζει την Ελλάδα!

Ποιός έστειλε σήμερα λουλούδια στην Μέρκελ;

Οι Γερμανοί αγαπούν τη Μέρκελ και αντιπαθούν τον Σαρκοζί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε