Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Έφτασαν τα 10 εκατ. οι άστεγοι στο Πακιστάν

ΦΩΤΟ REUTERS

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η ανθρωπιστική τραγωδία στο Πακιστάν, όπου από τις πλημμύρες του τελευταίου διαστήματος, έχουν μείνει άστεγοι 10 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές καταστροφές και ως προς τον αριθμό των θυμάτων της και ως προς τον τρόπο της αντιμετώπισής της από τη διεθνή κοινότητα. Ο προηγούμενος απολογισμός από τα Ηνωμένα Έθνη ήταν 4,8 εκατομμύρια.

«Δε συμπεριλαμβάνουμε στη νέα μας εκτίμηση για τους αστέγους, όσους στεγάζονται προσωρινά σε σχολεία ή τέλος πάντως έχουν κάποιο προσωρινό καταφύγιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Ισλαμαμπάντ, Μαουρίσιο Τζιουλιάνο.

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί σκηνές και προσωρινά καταφύγια σε περίπου 1,8 εκατομμύριο Πακιστανούς πλημμυροπαθείς, ενώ οι στεγαζόμενοι προσωρινά σε σχολεία ανέρχονται περίπου στο μισό εκατομμύριο πολίτες.

Η πακιστανική κυβέρνηση, από την πλευρά της, αναφέρει ότι από τις πλημμύρες έχουν χάσει τη ζωή τους 1.760 άνθρωποι, χωρίς να έχει τροποποιήσει τον απολογισμό της εδώ και 30 ημέρες. Οι ειδικοί προϊδεάζουν ότι όταν τα νερά των πλημμυρών αποσυρθούν, οι αρχές θα έλθουν αντιμέτωπες με μακάβρια ευρήματα, όπως και όταν ξεσπάσουν επιδημίες όπως τύφος ή χολέρα, τότε ο απολογισμός θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε