Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Έφυγε από τη ζωή ο Εντ Κοτς

Έφυγε από τη ζωή ο Εντ Κοτς

Ο Εντ Κοτς, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του 1980, ο οποίος έφτασε να θεωρηθεί η ενσάρκωση της πόλης την οποία οδήγησε να ξεπεράσει τις οικονομικές κρίσεις και να φτάσει σ’ ένα επίπεδο ευημερίας που ζήλευαν άλλες πόλεις των ΗΠΑ, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 88 ετών.

Ο Κοτς υπέφερε κυρίως από καρδιακά προβλήματα.

Ο σημερινός δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ χαιρέτισε τον Εντ Κοτς ως “έναν ακούραστο ηγέτη, θαρραλέο και ειλικρινή”. Είχε καταφέρει να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση της μεγαλύτερης αμερικανικής πόλης, η οποία βρισκόταν τότε στο πρόθυρα της χρεοκοπίας.

“Ο Εντ συνέβαλε στο να βγει η Νέα Υόρκη από την πιο μαύρη περίοδό της και την επανέφερε στο σωστό δρόμο”, συνέχισε ο Μπλούμπεργκ, ο οποίος ζήτησε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στην πόλη.

Ο Εντ Κοτς υπηρέτησε τρεις θητείες επικεφαλής της πόλης, από το 1978 ως το 1989, μια εποχή κατά την οποία ωστόσο η Νέα Υόρκη βρέθηκε αντιμέτωπη με το AIDS, μια υψηλή εγκληματικότητα και πολλούς άστεγους. Το 1989 έχασε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για μια τέταρτη δημαρχιακή θητεία.

Πάνω απ’ όλα, ο Κοτς θα αφήσει την ανάμνηση ενός πάντα ετοιμόλογου, αλλά και γραφικού πολιτικού. “Τι πιστεύετε για τη δουλειά μου;” ήταν η ερώτηση που έκανε σταθερά όποτε συναντούσε τους δημότες του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε