Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Έφυγε” η φωτογράφος της Μέρλιν και της Ντίτριχ

Η διάσημη Αμερικανίδα φωτογράφος Ίβ Άρνολντ, γνωστή για τις φωτογραφίες που είχε βγάλει την Μέρλιν Μονρόε, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη σε ηλικία 99 ετών.

“Με μεγάλη λύπη το Magnum Photos ανακοινώνει το θάνατο της Αμερικανίδας φωτογράφου Ίβ Άρνολντ”, ανέφερε το πρακτορείο (που συνεργάστηκε με την Άρνολντ στο παρελθόν) στην ιστοσελίδα του.

Μεταξύ των πιο γνωστών φωτογραφιών της βρίσκονται πορτρέτα της Μέρλιν Μονρόε και της Μάρλεν Ντίτριχ. Επίσης φωτογραφίες από τα φωτορεπορτάζ που είχε κάνει κυρίως στην πρώην ΕΣΣΔ, το Αφγανιστάν, τη Νότια Αφρική, την Αίγυπτο και την Κίνα.

Η Ίβ Άρνολντ, η οποία θα γιόρταζε τα 100α της γενέθλια στις 21 Απριλίου, άφησε την τελευταία της πνοή στο Λονδίνο, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Magnum στη Νέα Υόρκη.

Η διάσημη φωτογράφος ζούσε από το 1962 στο Λονδίνο.

Η Άρνολντ, η οποία είχε γεννηθεί στη Φιλαδέλφεια στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ήταν από τα επιφανή μέλη του πρακτορείου Magnum. Σε αυτό είχε γίνει πλήρες μέλος το 1957.

Το πρακτορείο Magnum αποτίει φόρο τιμής στη διάσημη φωτογράφο δημοσιεύοντας στην ιστοσελίδα του μια σειρά φωτογραφιών που είχε πάρει η ίδια με τη λεζάντα “Ίβ Άρνολντ: 1912-2012”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε