Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια τους – 16 νεκροί

Οι καταιγίδες που πλήττουν την περιοχή έχουν αφήσει ήδη πίσω τους 16 νεκρούς από την κατάρρευση λόφου υπό καταρρακτώδη βροχή. Tο βίντεο που τράβηξε με το κινητό του ένας πολίτης σοκάρει!
 

Δεκαέξι άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στο νότιο Μεξικό όταν λόφος κατέρρευσε υπό καταρρακτώδη βροχή, σε μια ακόμα θανάσιμη κατολίσθηση που συνδέεται με τις τροπικές καταιγίδες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
 
Η Λάουρα Γκούρσα, αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης του υπουργείου Εσωτερικών, είπε ότι οι περισσότερες σοροί έχουν ανασυρθεί από τη λάσπη στον απομακρυσμένο δήμο Αματάν, στην πολιτεία Τσιάπας, όπου καλλιεργείται καφές και κατοικούν κυρίως ιθαγενείς.
 
Σωστικά συνεργεία “ανέσυραν 14 σορούς και άλλες δύο έχει επιβεβαιωθεί ότι ανασύρονται τώρα”, δήλωσε η Γκούρσα.
 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν είχε με μήνυμά του μέσω του Twitter αναφέρει ότι έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 12 ανθρώπων.
 
Στη γειτονική πολιτεία Οαχάκα, περίπου δώδεκα άνθρωποι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση την Τρίτη η οποία έθαψε σπίτια.
 
Νωρίτερα το Σεπτέμβριο, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λόγος κατέρρευσε σε επαρχιακή περιοχή έξω από την Πόλη του Μεξικού. Εργάτες προσπαθούσαν να καθαρίσουν ένα δρόμο που η λάσπη και τα συντρίμμια είχε καταστήσει απροσπέλαστο όταν κατέρρευσε ο λόφος πάνω τους, σύμφωνα με τις αρχές.
 
Η έξαρση των καταστροφών αυτού του είδους υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει μια παγκόσμια συμφωνία για την μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή, είπε χθες ο Καλδερόν.
 
Μιλώντας σε μια σύνοδο για ενεργειακά θέματα ο Καλδερόν είπε ότι στις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ που θα γίνουν στα τέλη Νοεμβρίου στο Κανκούν του Μεξικού η κυβέρνησή του θα καλέσει να αντιμετωπιστεί το θέμα “κατεπειγόντως” από όλες τις χώρες οι οποίες θα λάβουν μέρος.
 
Οι ξένοι ηγέτες χρειάζεται “να δουν τις οικογένειες στο Μεξικό που έχασαν τα πάντα” από τις πλημμύρες και τις καταιγίδες, είπε.
 
Από την έναρξη της περιόδου των βροχών τον Μάιο στο Μεξικό καταιγίδες έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 96 ανθρώπων κι έχουν εκτοπίσει άλλους 810.000.
 
“Για μας, είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη υπάρχει”, δήλωσε ο Καλδερόν.
 
“Όταν εμείς ως αναπτυσσόμενα έθνη λέμε ότι δεν μπορούμε να δράσουμε μόνοι μας αλλά τα ανεπτυγμένα έθνη, δίνουμε στις πλούσιες χώρες μια δικαιολογία για να μην κάνουν τίποτα”, πρόσθεσε.
 
Το Μεξικό πιέζει να υπάρξουν πιο στέρεες δεσμεύσεις για την μείωση των εκπομπών από ό,τι είχε συμφωνηθεί στην προηγούμενη σχετική σύνοδο του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη το 2009.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε