Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Έγδυσαν δημοσιογράφο για λόγους ασφαλείας!

Είναι έγκυος όμως δεν δίστασαν να την γδύσουν την ώρα που ο πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη τύπου, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας!
Θύμα ρατσισμού καταγγέλλει ότι έπεσε δηµοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, η οποία αποχώρησε από την ετήσια συνέντευξη Τύπου του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιανίµ Νετανιάχου, όταν οι αξιωµατούχοι ασφαλείας της ζήτησαν να βγάλει, µετά τη φούστα και το πουκάµισό της, ακόµη και το σουτιέν της!
 
Η 31χρονη δηµοσιογράφος από τη Παλαιστίνη, που διανύει τους πρώτους µήνες της εγκυµοσύνης της, έµεινε αρκετή ώρα περιµένοντας µόνο µε τα εσώρουχα µέχρι να της δώσουν πίσω τα ρούχα της για να φύγει. «∆εν έχω πρόβληµα µε τους κανόνες ασφαλείας. Πιστεύω όµως ότι αυτό δεν έγινε για να µε ελέγξουν, αλλά επειδή είµαι αραβικής καταγωγής», δήλωσε στην εφηµερίδα «Ιντιπέντεντ» η Νατζουάν Σιµρί.
 
Τον ισχυρισµό της επιβεβαιώνουν οι µαρτυρίες δεκάδων οµοεθνών συνάδελφών της, οι οποίοι είχαν προσκληθεί µαζί µε εκατοντάδες άλλους ξένους δηµοσιογράφους από την ισραηλινή κυβέρνηση στη συνέντευξη Τύπου του Νετανιάχου και το κοκτέιλ που ακολούθησε. Οπως υποστηρίζουν, ο έλεγχος της ασφάλειας ήταν ιδιαίτερα ταπεινωτικός, γεγονός που κατήγγειλε και η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών στο Ισραήλ.

«Αντιλαµβανόµαστε την ανάγκη για ασφάλεια, αλλά δεν είναι αποδεκτό να προσκαλείται κόσµος σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων για κοκτέιλ και να υποχρεώνονται να γδύνονται στην είσοδο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Μου ζήτησαν να βγάλω το σακάκι µου, τη φούστα µου και το πουκάµισό µου. Στο τέλος µου ζήτησαν να βγάλω και το σουτιέν µου. Σκέφτηκα ότι δεν ήθελα να το κάνω», διηγείται η Νατζουάν Σιµρί.

Μολονότι δήλωσε ότι είναι έγκυος, η υπεύθυνη ασφαλείας επέµενε να ελέγξει τη δηµοσιογράφο µε τον ανιχνευτή µετάλλων. Τρεις συναδέλφισσές της, πάντως, αποχώρησαν πριν υποχρεωθούν να µείνουν µε τα εσώρουχα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε