Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εγγυήσεις για την ασφάλειά του ζητά ο Μπακίγεφ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί αν η προσωρινή κυβέρνηση εγγυηθεί την ασφάλεια της οικογένειάς του και του ίδιου άφησε ο ανατραπείς πρόεδρος του Κιργιστάν, Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ.

Ο Μπακίγεφ έθεσε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο παραίτησής του, αλλά έθεσε και όρους για αυτό. Η προσωρινή κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο για συνομιλίες μαζί του. Αρχικά του είχε προσφέρει ασυλία αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε επειδή δεν επέστρεψε στο Μπισκέκ.

Εντάλματα σύλληψης προβλέπεται να εκδοθούν σε βάρος του πατέρα και του αδελφού του που κατηγορούνται για συνενοχή σε ορισμένους από τους 83 θανάτους που σημειώθηκαν στα βίαια επεισόδια της περασμένης εβδομάδας.

Η προσωρινή κυβέρνηση απειλεί να τον συλλάβει εάν συνεχίσει να την αγνοεί και δεν επιστρέψει στη πρωτεύουσα. «Καταργήσαμε την προεδρική ασυλία και άρχισαν ανακρίσεις σε βάρος του πρώην προέδρου. Εάν δεν παρουσιαστεί σήμερα θα υπάρξει επιχείρηση για την σύλληψή του», τα λόγια του νέου υπουργού για την Ασφάλεια, Αζιμπεκ Μπεκναζάροφ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο Τεγίτ, ο Μπακίγεφ ρωτήθηκε αν φοβάται. Η απάντησή του ήταν αρνητική. «Δε φοβάμαι για καμία επιχείρηση…οι δυνάμεις που έχουν στη διάθεσή τους δεν είναι ικανές να το υλοποιήσουν», είπε και κάλεσε την επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης Ρόζα Οτουνμπάγεβα να προσέλθει σε συνομιλίες στη πόλη Τζαλαλαμπάντ, στα νότια τα χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε