Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έγινε τουριστικό αξιοθέατο το τραγικό ναυάγιο

Έγινε τουριστικό αξιοθέατο το τραγικό ναυάγιο

“Έχουν φτάσει κάποιοι τουρίστες που είχαν ως μόνο κίνητρο την περιέργεια, αλλά εμείς ευχόμαστε το φαινόμενο αυτό να σταματήσει.

Θέλουμε να έρχονται επισκέπτες που θέλουν να δουν τις ομορφιές του νησιού μας και όχι με μόνο κίνητρο την παθολογική βούληση και περιέργεια να βρεθούν στον τόπο ενός τραγικού συμβάντος”, δήλωσε η υπεύθυνη του εξωραϊστικού συλλόγου του νησιού Τζίλιο Σαμάνθα Μπρίτσι

Αυτό που ενδιαφέρει τους κατοίκους του Τζίλιο είναι να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η οικολογική καταστροφή. “Το μισοβυθισμένο πλοίο μπορεί να μείνει και πολλές εβδομάδες εδώ, δεν μας πειράζει, φτάνει να μην χυθούν στην θάλασσα οι πάνω από δυο χιλιάδες τόνοι καυσίμων”, πρόσθεσε η πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου.

Ο επικεφαλής της ιταλικής πολιτικής προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλλι δήλωσε σχετικά ότι “θα πρέπει σίγουρα να δοθούν απαντήσεις σε όσους περιμένουν να μάθουν νέα για τους συγγενείς τους που αγνοούνται. Πρόκειται για απόλυτη προτεραιότητα. ‘Αλλο τόσο, όμως, αποτελεί προτεραιότητα το να αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή”.

Σύμφωνα με τον Γκαμπριέλλι “οι δυο αυτές παρεμβάσεις πρέπει να συμβαδίσουν απόλυτα, διότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων θα συνεχίσουν για όλο το διάστημα που το κρίνουν αναγκαίο και εφικτό οι υπεύθυνοι”.

Η εισαγγελία του Γκροσσέτο, τέλος, περιμένει ουσιαστικές απαντήσεις και καθοριστικά στοιχεία από τον σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή που έχει στα χέρια της με εικόνες για το τι ακριβώς συνέβη στην γέφυρα του Concordia όπου βρισκόταν ο καπετάνιος Φρανστσέσκο Σκεττίνο, πριν, την ακριβή στιγμή και αμέσως μετά την πρόσκρουση του κρουαζιερόπλοιου στα βράχια σε απόσταση εκατόν πενήντα μέτρων από το νησί του Τζίλιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε