Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Έγινε… Χίλαρι ο γαμπρός του Τραμπ – Χρησιμοποιεί προσωπικό e-mail για κυβερνητικά ζητήματα

Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ Χίλαρι e-mail

Ουπς! Νέος πονοκέφαλος για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ φέρεται να χρησιμοποιεί προσωπικό e-mail για να “μιλά” με άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Αν το δημοσίευμα του Politico για τον Τζάρεντ Κούσνερ, ευσταθεί, ο Τραμπ μάλλον θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Γιατί όταν το ίδιο έκανε η Χίλαρι Κλίντον, την έστησε στον… τοίχο.

Ο Κούσνερ είναι σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ και ανώτερος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου. Σύμφωνα με το Politico, χρησιμοποιεί ιδιωτικό e-mail παράλληλα με τον επίσημο λογαριασμό του για να ανταλλάσσει μηνύματα με άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Τζάρεντ Κούσνερ Τραμπ Χίλαρι e-mail

Κατά το δημοσίευμα, τα μηνύματα που έστειλε ο Κούσνερ από το προσωπικό του e-mail αφορούσαν: κάλυψη των ΜΜΕ, τον προγραμματισμό εκδηλώσεων και άλλα θέματα.

Δικηγόρος του Κούσνερ δήλωσε πως ο πελάτης του τηρεί τους κανόνες για την τήρηση αρχείου και την κυβερνητική διαφάνεια, προωθώντας όλα τα μηνύματα που λαμβάνει και στέλνει στον επίσημο λογαριασμό του.

Η Χίλαρι Κλίντον και η απειλή Τραμπ

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ είχε επιτεθεί επανειλημμένα στην αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον.

Και αυτό γιατί όταν εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποιούσε έναν ιδιωτικό server για να στέλνει και να λαμβάνει e-mails.

Ορισμένα από αυτά τα μηνύματα κρίθηκε αργότερα ότι περιείχαν στοιχεία διαβαθμισμένα ως εμπιστευτικά ή απόρρητα.

Ο Τραμπ μαζί με το πλήθος φώναζαν «βάλτε τη φυλακή» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. Σε ένα από τα μεταξύ τους debates, είχε απειλήσει ότι θα την φυλάκιζε αν εκλεγόταν πρόεδρος.

Κατόπιν είπε ότι δεν θα ζητήσει να της ασκηθεί δίωξη.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ δεν είναι ο μόνος

Το Politico αναφέρει ότι και άλλοι ανώτεροι συνεργάτες του Τραμπ χρησιμοποιούν επίσης ιδιωτικά e-mails. Ανάμεσά τους ο πρώην προσωπάρχης Ράινς Πρίμπους, ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής Στιβ Μπάνον και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Γκάρι Κον.

Πολλά άλλα στελέχη της αμερικανικής προεδρίας χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα για να επικοινωνούν με δημοσιογράφους και άλλους με κλήσεις ή μηνύματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις