Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Εγκαινιάζεται το νέο αεροδρόμιο της Κύπρου

Το εσωτερικό του νέου αεροδρομίου
Εγκαινιάζεται στις 5 το απόγευμα το νέο υπερσύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο.

 

Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας θα κόψει την κορδέλα του νέου αεροδρομίου παρουσία του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλόντ Λελού και της Ευρωπαίας Επιτρόπου Υγείας Ανδρούλας Βασιλείου. Τελικά ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δεν θα παρευρεθεί όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Το νέο αεροδρόμιο κατασκευάστηκε με γάλλο στρατηγικό επενδυτή και η παρούσια Σαρκοζί ήταν σημαντική.
 
Η έναρξη των πτήσεων από και προς το νέο αεροδρόμιο, θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου, με πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών, ενώ στις 17 Νοεμβρίου θα μεταφερθούν στο νέο αεροδρόμιο οι πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών.
 
Το νέο αεροδρόμιο Λάρνακας θα μπορεί να εξυπηρετεί 7,5 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, με δεκαέξι γέφυρες επιβίβασης και αποβίβασης σε διαφορετικά επίπεδα αφίξεων και αναχωρήσεων.
 
Το αεροδρόμιο της Λάρνακας ήταν ένα μικρό αεροδρόμιο που φτιάχτηκε το 1970 για μικρά μονοκινητήρια αεροσκάφη. Μετά την τουρκική εισβολή του 1974 και την κατάληψη του μόλις δύο ετών αεροδρομίου Λευκωσίας, έγινε το νέο αεροδρόμιο της χώρας χωρίς ομως καλές υποδομές. 35 χρόνια μετά το νέο στολίδι της Κύπρου ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχτεί το επιβατικό κοινό.
 
Συνολικά το κόστος έφτασε τα 656,3 εκατομμύρια ευρώ. Η ανέγερση του νέου αεροδρομίου της Λάρνακας άρχισε την 1η Ιουνίου 2006 και ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στις 9 Ιουλίου 2009, σε χρονικό διάστημα 3 χρόνων και 39 ημερών. 

Όμως τα εγκαίνια και οι πτήσεις δεν έγιναν το καλοκαίρι για να αποφευχθούν προβλήματα λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε