Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας “βλέπει” στο Χαλέπι ο Μπαν Γκι-μουν

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας “βλέπει” στο Χαλέπι ο Μπαν Γκι-μουν

Οι ωμότητες στο Χαλέπι ίσως είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, υποστηρίζει ο γγ του ΟΗΕ

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ενδέχετα να συνιστούν οι καταγγελόμενες βιαιότητες στο Χαλέπι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, όπου δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και αντάρτες συνεχίζουν τις αιματηρές συγκρούσεις τους, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν.

“Την ώρα που εμείς βρισκόμαστε εδώ το Χαλέπι (…) είναι στο επίκεντρο μιας άγριας μάχης μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και αυτών που θέλουν να την αντικαταστήσουν”, είπε ο Μπαν μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των 193 χωρών του ΟΗΕ.

“Οι βάναυσες ενέργειες που αναφέρονται ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή εγκλήματα πολέμου. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να ερευνώνται και οι υπεύθυνοι να λογοδοτούν για τις πράξεις τους”, πρόσθεσε.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που άρχισε τις εργασίες της σήμερα το απόγευμα, αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψήφιση μιας απόφασης με την οποία θα καταδικάζεται η βία στη Συρία.

Το ψήφισμα, που έχει τη στήριξη των αραβικών χωρών, καταδικάζει τη συνεχιζόμενη βία στη χώρα “ανεξαρτήτως από πού προέρχεται, συμπεριλαμβανομένων και των βομβιστικών ενεργειών οι οποίες είναι ενδεικτικές της παρουσίας καλά οργανωμένων τρομοκρατικών ομάδων”.

Επίσης ζητείται από τις συριακές αρχές να σεβαστούν τις υποχρεώσεις που έχουν με βάση τη διεθνή νομοθεσία να μην χρησιμοποιήσουν, να μην μεταφέρουν και να μην παράγουν χημικά και βιολογικά όπλα.

Διαβάστε

Σφοδρές μάχες σε Χαλέπι και Δαμασκό – Δεκάδες νεκροί στη Χάμα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε