Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι 200 μέτρα κάτω από το έδαφος

Εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι 200 μέτρα κάτω από το έδαφος

Με δυσκολίες διεξάγονται οι επιχειρήσεις για τη διάσωση εννέα μεταλλωρύχων που έχουν εγκλωβιστεί από την Πέμπτη 200 μέτρα κάτω από το έδαφος σε αυτοσχέδιο ορυχείο χαλκού στο νότιο Περού.

Αξιωματούχοι ανέφεραν πως είναι αδύνατη η πρόσβαση βαρέων μηχανημάτων στην περιοχή, δυσκολεύοντας την επιχείρηση. Σημείωσαν πάντως πως στους μεταλλωρύχους παρέχεται τροφή και πως έχουν επαφή με τον έξω κόσμο.

Οι εννέα μεταλλωρύχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι από την Πέμπτη μετά την κατολίσθηση βράχων σε ορυχείο χαλκού στην περιοχή του Ίκα, που βρίσκεται σε απόσταση 325 χιλιομέτρων από τη Λίμα. Ωστόσο οι αρχές πληροφορήθηκαν για τον εγκλωβισμό τους την Παρασκευή και απέστειλαν σωστικά συνεργεία και αστυνομικούς στην περιοχή.

«Αποκλείσαμε τη χρήση ενός εκσκαφέα, επειδή είναι δύσκολο να τον μεταφέρουμε με φορτηγό λόγω της κλίσης του βουνού», στο οποίο βρίσκεται το ορυχείο, δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έριν Γκόμες, γενικός γραμματέας της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Ίκα.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της υπηρεσίας Υγείας Αλμπέρτο Μπόρχα, το ιδανικό σενάριο είναι «να μπορέσει να αρχίσει η διάσωση των μεταλλωρύχων κατά τη διάρκεια της νύχτας ή αύριο». Ωστόσο, «όλα εξαρτώνται από την αποφυγή νέων κατολισθήσεων» κατά την απομάκρυνση των βράχων, πρόσθεσε.

«Επικοινωνήσαμε μαζί τους και είναι όλοι καλά στην υγεία τους», δήλωσε από την πλευρά του ο αξιωματικός της αστυνομίας Χοσέ Σαβέντρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε