Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Εικόνες μέσα από την ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι – Αυτοί είναι οι όμηροι που κρύφτηκαν στο ψυγείο και σώθηκαν χάρη σε νεαρό Μουσουλμάνο

Εικόνες μέσα από την ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι – Αυτοί είναι οι όμηροι που κρύφτηκαν στο ψυγείο και σώθηκαν χάρη σε νεαρό Μουσουλμάνο

– Δυο παιδάκια ανάμεσα στους ομήρους που κρύφτηκαν στο ψυγείο του εβραϊκού μίνι μάρκετ στο Παρίσι
– Ο μουσουλμάνος Lassana Bathily τους έκρυψε, έκλεισε το φως και τους είπε να κάνουν ησυχία
– Έμειναν σχεδόν πέντε ώρες σε θερμοκρασία -3 βαθμών μέχρι να γίνει η επέμβαση της αστυνομίας
– Ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί σκότωσε τέσσερις από τους ομήρους – Δεν ήξερε πως ήταν κι άλλοι κρυμμένοι
– Ο ισλαμιστής τρομοκράτης ανέλαβε την ευθύνη στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους

Τρομάζει η σκέψη μόνο και σκέφτεται κανείς τι μπορεί να πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι. Κλεισμένοι πέντε ώρες μέσα σε ένα ψυγείο, στους -3 βαθμούς Κελσίου, να κρυώνουν και κυρίως να φοβούνται μήπως ο τρομοκράτης τους βρεί και τους εκτελέσει όπως κι άλλοις τέσσερις από τους ομήρους.

Η αποκάλυψη πως μέσα στα ψυγεία, στο υπόγειο του εβραϊκού παντοπωλείου στο Παρίσι, είχαν κρυφτεί πολλοί άνθρωποι για να γλιτώσουν από το παρανοϊκό αμόκ του 32χρονου δράστη Αμεντί Κουλιμπαλί, είχε εξαρχής συγκλονίσει.

Οι φωτογραφίες μέσα από τα ψυγεία, με τους τρομαγμένους πολίτες την ώρα που στον επάνω όροφο του μαγαζιού είναι σε εξέλιξη η ομηρία, προκαλούν ανατριχίλα.

Πρόσωπα τρομαγμένα. Άνθρωποι κουλουριασμένοι πάνω σε χάρτινα κιβώτια. Ένα παιδί στην αγκαλιά της μητέρας του. Μια γυναίκα προσπαθεί να στείλει μήνυμα στους δικούς της. Θέλει να ειδοποιήσει πως είναι καλά. Ακόμα…



Οι όμηροι που κρύφτηκαν στα ψυγεία για να σωθούν, άνδρες, γυναίκες και δυο παιδιά, είχαν την τύχη να βρίσκονται στο πίσω μέρος του μαγαζιού στο Πορτ ντε Βενσέν όταν εισέβαλε, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Αμεντί Κουλιμπαλί. Μόλις άκουσαν τους πρώτους πυροβολισμούς, έτρεξαν να κρυφτούν στο υπόγειο.

Φοβούμενοι πως ίσως να μην έβγαιναν ζωντανοί από εκεί, άρχισαν να τηλεφωνούν στους δικούς τους.

Ένας άνδρας, που λέγεται Ιλάν, έβγαλε το μπουφάν του και τύλιξε με αυτό τον γιο του. Ένας από τους ομήρους, τράβηξε με το κινητό του φωτογραφίες. Είναι κι αυτές ντοκουμέντα τρόμου. Οι εικόνες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο λίγες ώρες μετά το αιματηρό τέλος της ομηρίας, που έληξε με την επέμβαση της αστυνομίας και την εκτέλεση του δράστη.

Στη διάσωσή τους έπαιξε σπουδαίο ρόλο και ένας 22χρονος νεαρός με καταγωγή από το Μάλι. Το όνομά του είναι Lassana Bathily και εργάζεται στο κοσέρ. Ήταν εκείνος που οδήγησε τους πελάτες στο ψυγείο, τους έβαλε μέσα, έκλεισε το φως και τους ζήτησε να κάνουν ησυχία. Είναι εκείνος στον οποίο θα έχουν αιώνιο χρέος. Είναι ο άνθρωπος που τους έσωσε τη ζωή.

Ο νεαρός έφυγε με το ασανσέρ της υπηρεσίας και κατάφερε να είναι εκείνος που έδινε σημαντικές πληροφορίες στην αστυνομία για όσα γίνονταν στο κατάστημα.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε