Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

«Είμαι gay και θα διεκδικήσω την πρωθυπουργία»

Η παραπάνω φράση ανήκει στον περιφερειάρχη της Απούλια, Νίκι Βέντολα, που προχώρησε κι άλλο: «υπήρχαν κι άλλοι gay πρωθυπουργοί», είπε!

Στην αποκάλυψη ότι είναι ομοφυλόφιλος και ότι σκοπεύει να διεκδικήσει το χρίσμα του υποψήφιου της κεντροαριστεράς για την πρωθυπουργία προχώρησε ο περιφερειάρχης της Απούλια, Νίκι Βέντολα. Ο Ιταλός πολιτικός φιλοξενήθηκε σε σατιρική εκπομπή του τηλεοπτικού ομίλου Mediaset (ιδιοκτησίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) και δεν έκρυψε ότι σε περίπτωση εκλογής του, η κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησής του, θα είναι η απάλειψη των διαφόρων μορφών έκτακτης απασχόλησης.

Σε ερώτηση αν από τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας των τελευταίων 60 χρόνων ήταν κάποιος ομοφυλόφιλος, ο περιφερειάρχης της Απουλία απάντησε «ασφαλώς και υπήρξε gay πρωθυπουργός, χριστιανοδημοκρατικής ταυτότητας, αλλά δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να αποκαλύψω το όνομά του».

Ο 52χρονος επικεφαλής του μικρού αριστερού κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία» επανεξελέγη -για δεύτερη φορά- περιφερειάρχης της Απουλία, της νότιας ιταλικής περιφέρειας με πρωτεύουσα το Μπάρι. Στις εκλογές για το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη των προοδευτικών, κατάφερε να υπερισχύσει του ανθυποψήφιου του, τον οποίο υποστήριζε ο ισχυρός άνδρας του «Δημοκρατικού Κόμματος», Μάσσιμο Ντ’ Αλέμα.

Τώρα ζητά να γίνουν σύντομα εκλογές για την ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού όλης της κεντροαριστεράς και δηλώνει βέβαιος ότι μπορεί να τις κερδίσει.

Όταν δε ο παρουσιαστής της εκπομπής τον ρώτησε αν, για να κερδίσει τις εκλογές, θα ήταν διατεθειμένος να βγάλει το μικρό σκουλαρίκι, που φορά στο αριστερό του αυτί, ο Βέντολα απάντησε: «όχι, διότι κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε την ταυτότητά μου με ένα είδος περίεργου καμουφλάζ. Είμαι το κομμάτι, που λείπει για να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πάζλ της κεντροαριστεράς».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, οι επαφές της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, έσπασαν το ρεκόρ. Ξεπέρασαν τις 230.000 έναντι των 227.000 του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε