weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

«Είμαι υπερήφανη για τον άνδρα μου» λέει η Σαφία Καντάφι

«Είμαι υπερήφανη για τον άνδρα μου» λέει η Σαφία Καντάφι

«Είμαι υπερήφανη για το θάρρος που επέδειξε ο σύζυγός μου και οι γιοί μου που αντιμετώπισαν την επιθετικότητα 40 χωρών και των αντιπροσώπων τους επί έξι μήνες και πέθαναν ως μάρτυρες,» είπε η Σάφια Καντάφι η οποιά έχει ζητήσει το σώμα για να πραγματοποιηθεί μία σωστή ισλαμική ταφή.

Η Σάφια Καντάφι διέφυγε στην Αλγερία μαζί με την κόρη της Αϊσα και δύο από τους γιούς του Καντάφι – τον Χάνιμπαλ και τον Μοχάμεντ – τον Αύγουστο που οι αντικαθεστωτικοί εισέβαλαν στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

H Σαφία Καντάφι

Την ίδια ώρα η φυλή του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης κάλεσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να παραδώσει τη σορό του  ώστε να γίνει η ταφή στη γενέτειρά του, τη Σύρτη, όπως προβλέπουν οι ισλαμικοί κανόνες.

«Καλούμε τον ΟΗΕ, τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) και τη Διεθνή Αμνηστία να ασκήσουν πιέσεις στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ώστε να παραδώσει τις σορούς των μαρτύρων στη φυλή μας στη Σύρτη και να επιτρέψει την ταφή τους, σύμφωνα με τα ισλαμικά έθιμα», τονίζει η φυλή σε ανακοίνωσή της.

«Κανείς δεν θα εξετάσει το πτώμα»

Σημειώνεται ότι ο ΟΗΕ έχει ζητήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 69χρονου συνταγματάρχη, ωστόσο αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει νεκροψία.

«Δεν θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή σήμερα, ούτε άλλη ημέρα. Κανείς δεν θα εξετάσει το πτώμα» είπε ο Φάτι Μπασάγα, ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου στη Μιζουράτα.

Ουρές για να δουν τον νεκρό

Ουρές έξω από ένα εμπορικό κέντρο στη Μιζράτα κάνουν εκατοντάδες Λιβυοι για να δουν και να φωτογραφίσουν κι αυτοί τη σορό του Καντάφι που εκτίθεται σε ψυγείο προορισμένο για λαχανικά. Δεν ήταν πρόθεση των αρχών να εκτεθεί στον κόσμο, ωστόσο μόλις έγινε γνωστό το που βρισκόταν πλήθος κόσμου συνέρρευσε και τώρα φρουροί κάνουν μέχρι και ξεναγήσεις για οικογένειες.

Με ανάμεικτα συναισθήματα οι Λίβυοι αντικρύζουν το γυμνό από τη μέση και πάνω και κακοποιημένο σώμα του ανθρώπου που ήταν ο απόλυτος άρχοντας στην περιοχή για 42 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ οι περισσότεροι λένε ότι “θέλουν να δουν το σκυλί” νεκρό. Δεύτερη «ατραξιόν» η σορός του γιού του Καντάφι, Μουτάσιμ, που μεταφέρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο ίδιο κατάστημα.

Παιδί περιμένει να αντικρύσει τη σορό του Καντάφι

Ο Καντάφι εικονίζεται καθαρά να έχει συλληφθεί ζωντανός ωστόσο στη συνέχεια το άψυχο σώμα του δείχνεται να σύρεται στους δρόμους της Σύρτης και να διαπομπέυεται. Επισήμως η Μεταβατική κυβέρνηση λέει ότι σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυρών, από τα τραύματα που υπέστη στη μάχη.

Διαβάστε επίσης: 

«200 δισ. δολάρια είχε βγάλει στο εξωτερικό ο Καντάφι»

Έτσι σκοτώσαμε τον Καντάφι – Ποιος του έδωσε τη χαριστική βολή; – Νέα ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ video

Οι τελευταίες ώρες του Καντάφι – Ικέτευε για τη ζωή του – ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ video και φωτογραφίες

Διάσημοι δικτάτορες, φρικτοί θάνατοι – Μόνο ένας «ξέφυγε»

Έβαλε τα γέλια η Χίλαρι όταν έμαθε το θάνατο του Καντάφι – Δείτε το video

Τέλος εποχής – Νεκρός ο Καντάφι – Βίντεο και φωτογραφίες

Βίντεο με το νεκρό Καντάφι – «Μην πυροβολήσεις» είπε στον αντάρτη που τον βρήκε

42 χρόνια εξουσίας Καντάφι σε φωτογραφίες

#TAGS MM