Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Είναι “πράσινο” το σπίτι σου;

 

Είναι φιλικό προς το περιβάλλον το κτίριο που ενοικιάζει ή πουλάς;

 

Αν δεν το γνωρίζεται καλό είναι να το μάθετε. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αυστραλία θα υποχρεώνονται από του χρόνου να αποκαλύπτουν κατά πόσο τα κτίρια που ενοικιάζουν ή πωλούν είναι φιλικά προς το περιβάλλον και αν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας.
 
Από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος αυτός, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μεγαλύτερων των 2.000 τετραγωνικών μέτρων, θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση που να πιστοποιεί ότι το ακίνητο πληροί όλες της προϋποθέσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Διαφορετικά; Θα πληρώνουν μεγάλα πρόστιμα.
 
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πίτερ Γκάρετ, είπε ότι τα “πράσινα” κτίρια και γραφεία θα δώσουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες, ενοικιαστές και πιθανούς αγοραστές να υπολογίζουν τι θα ξοδεύουν και να το συγκρίνουν με άλλα κτίρια.
 
Μιλώντας στο Συμβούλιο Εξοικονόμησης Ενέργειας, που έγινε στην Μελβούρνη, είπε ακόμα ότι το σχέδιο αυτό θα αυξήσει τη ζήτηση τέτοιων κτιρίων, όχι μόνο γιατί θα είναι καλύτερα να εργάζεται κάποιος μέσα σε αυτά, αλλά και οι εργαζόμενοι, μέσα σε ένα τέτοιο φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, θα αποδίδουν περισσότερο.
 
Αυτά βλέπει και η κ.Μπιρμπίλη και άντε να τρέχουμε τώρα να δούμε αν είναι “πράσινο” και το δικό μας σπίτι!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε