Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ειρήνη με κάθε κόστος με την Κολομβία θέλει τώρα ο Τσάβες

ΦΩΤΟ REUTERS

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον Κολομβιανό ομόλογό του, Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο Ούγκο Τσάβες φρόντισε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Μπογκοτά και Καράκας.

Κατά την άφιξή του στη Σάντα Μάρτα, όπου πρόκειται να γίνει η συνάντηση των δυο ηγετών ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση ανάμεσα στα δυο κράτη, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας διαβεβαίωσε ότι η χώρα του επιθυμεί να συνάψει «ειρήνη» με την Κολομβία «όποιο και εάν είναι το κόστος».

«Κολομβία έρχομαι για να σου επαναβεβαιώσω την παντοτινή μου αγάπη», τόνισε ο Τσάβες, λίγο μετά την άφιξή του στην παραλιακή πόλη της Καραϊβικής, 950 χλμ βόρεια της Μπογοτά. «Θέλουμε να οικοδομήσουμε την ειρήνη μεταξύ μας, όποιο και εάν είναι το κόστος. Ζήτω η Βενεζουέλα, ζήτω η Κολομβία, ζήτω η ειρήνη μεταξύ μας», δήλωσε.

Νωρίτερα ο Τσάβες, που έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές, είχε προσφέρει μία ανθοδέσμη στην κολομβιανή ΥΠΕΞ Μαρία Άνχελα Ολγίν, η οποία τον υποδέχθηκε. Επίσης δεν παρέλειψε να ευχηθεί χρόνια πολλά στον Σάντος, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 59 του χρόνια.

Όλα αυτά λιγότερο ένα μήνα μετά αφότου η Βενεζουέλα διέκοψε (σ.σ. στις 22 Ιουλίου) τις διπλωματικές της σχέσεις με την Κολομβία. Και αυτό γιατί η Μπογκοτά κατέθεσε στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών αποδεικτικά στοιχεία για την «παρουσία» στο έδαφος της Βενεζουέλας περίπου 1.500 αριστερών κολομβιανών ανταρτών της οργάνωσης FARC.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε