Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Εις θάνατον 24χρονη για πολύνεκρο εμπρησμό στο γάμο της

Την ποινή του θανάτου επέβαλε δικαστήριο σε 24χρονη που κατηγορείτο για τον πολύνεκρο εμπρησμό μιας σκηνής στην διάρκεια γιορτής για τον δεύτερο γάμο του συζύγου της.
Δικαστήριο του Κουβέιτ επέβαλε την Κυριακή την ποινή του θανάτου σε μια γυναίκα που κατηγορείτο για εμπρησμό σε μια γαμήλια σκηνή, που είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 57 γυναίκες και παιδιά, ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Gulf News.
 
Η Νάσρα αλ Ενέζι, 24 ετών, καταδικάστηκε για εμπρησμό και φόνο εκ προμελέτης για τη φωτιά που έβαλε σε σκηνή στην διάρκεια της γιορτής για τον δεύτερο γάμο του συζύγου της τον Αύγουστο του 2009.
 
Το ισλάμ επιτρέπει σε έναν άνδρα να έχει ως και τέσσερις συζύγους.
 
Περίπου 80 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί — υπέστησαν εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα — από τη φωτιά στην πόλη Τζάχρα, περίπου 25 χλμ. δυτικά της πόλης του Κουβέιτ.
 
Ούτε ο σύζυγος ούτε η μέλλουσα δεύτερη σύζυγός του βρίσκονταν στη σκηνή όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, σύμφωνα με την εφημερίδα. Στο Κουβέιτ συνηθίζεται τέτοια γεγονότα να εορτάζονται χωριστά από τους άνδρες και τις γυναίκες.
 
Αρχικά η γυναίκα είχε πει ότι ήθελε να εκδικηθεί το σύζυγό της διότι παντρευόταν ξανά, ανέφερε το δημοσίευμα. Αργότερα υποστήριξε ότι ήταν εξοργισμένη με τις κουνιάδες της και κατόπιν διέψευσε τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν, λέγοντας ότι εξαναγκάστηκε να κάνει την ομολογία.
 
Η απόφαση θα πρέπει να κυρωθεί από τον εμίρη του Κουβέιτ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε