Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Είσαι φασίστας και Φύρερ!”

Βρετανός ευρωβουλευτής αποβλήθηκε από το ευρωκοινοβούλιο αφού έβρισε με τα χειρότερα λόγια τον γερμανό επικεφαλής των σοσιαλιστών Μάρτιν Σούλτς.
Ο βρετανός ευρωβουλευτής του Κόμματος για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκόντφρι Μπλουμ, αποβλήθηκε από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα, αφού συνέκρινε τη φρασεολογία του γερμανού ευρωβουλευτή Μάρτιν Σουλτς με τη φρασεολογία των ναζί και στην συνέχεια τον αποκάλεσε “φασίστα”.
 
Ο εξαιρετικά έντονος διαξιφισμός έγινε στο πλαίσιο συζήτησης στο ευρωκοινοβούλιο για την οικονομική κρίση, τη στιγμή που ο γερμανός ευρωβουλευτής Μάρτιν Σουλτς και πρόεδρος της Σοσιαλιστική Ομάδας, υπερασπιζόταν την ανάγκη οι ευρωπαϊκές χώρες να δράσουν συντονισμένα.
 
Ο Γκόντφρι Μπλουμ, του Κόμματος για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου, που ζητεί την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση επέκρινε τον Μάρτιν Σουλτς, χωρίς τα λόγια του να ακουστούν από το μικρόφωνο.
 
“Μόλις είπε: ‘ein Volk, ein Reich, ein Fuhrer ‘ ( ένας λάος, μία αυτοκρατορία, ένας αρχηγός-ναζιστικό σύνθημα), το άκουσα”, διαμαρτυρήθηκε ο Μάρτιν Σουλτς από το βήμα.
 
“Και παρέλειψε να προσθέσει: ‘και θα εγκαταστήσουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης για να διευθετήσουμε το θέμα’ “, πρόσθεσε αγανακτισμένος ο γάλλος Ζοζέφ Ντολ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος απαίτησε από τον βρετανό ευρωβουλευτή να ζητήσει αμέσως συγγνώμη.
 
Ο Γκόντφρι Μπλουμ δεν αρνήθηκε τα γεγονότα. Ούτε πτοήθηκε από την κατακραυγή. Οταν του ζητήθηκε και πάλι από τον πολωνό πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ να ζητήσει συγγνώμη, αρνήθηκε και μάλιστα πρόσθεσε ότι ο Μάρτιν Σουλτς είναι “αντιδημοκρατικός φασίστας”.
 
Τότε ο πρόεδρος του ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος του Κόμματος για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου πρωταγωνιστεί σε τέτοιο επεισόδιο στο ευρωκοινοβούλιο. Ο πρόεδρός του, ο Νάιτζελ Φάρατζ, είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν βαν Ρομπέι “σφουγγαρόπανο”.
 
Ο Μάρτιν Σούλτς έχει πέσει επανειλημμένως θύμα λεκτικών επιθέσεων στο ευρωκοινοβούλιο.
 
Το 2003, ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει γι΄αυτόν ότι θα μπορούσε να παίξει σε ταινία τον ρόλο του “κάπο” , του εβραίου κρατουμένου που ήταν επιφορτισμένος με την επίβλεψη των άλλων κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε