Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

«Είσαι πάντα ευπρόσδεκτος Ντομινίκ»

ΦΩΤΟ REUTERS

Πριν αποχωρήσει από τις ΗΠΑ, ο Ντομινίκ Στρος Καν θέλει να κλείσει όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς του. Ένας από αυτούς και το ΔΝΤ.

Η σύλληψη του στις 14 Μαΐου τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την ηγεσία του Ταμείου, μέσα από τη φυλακή, με μια επιστολή. Τώρα, θέλει να επιστρέψει και να αντικρίσει τους πρώην συνεργάτες του, έχοντας πια αποτάξει από πάνω του τη ρετσινιά.

Και θα το κάνει την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον και θα επισκεφτεί την έδρα του ΔΝΤ. Εκεί, εκτός από παλιούς συνεργάτες θα βρει και ένα άλλο γνώριμο πρόσωπο: τη διάδοχο και φίλη του Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επίσκεψή του είναι «παράγοντας συμφιλίωσης», δήλωσε η Γαλλίδα, επικεφαλής του Ταμείου. «Όλοι οι πρώην διευθυντές του ΔΝΤ μπορούν να έλθουν στο ΔΝΤ», δήλωσε η Λαγκάρντ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

«Ο Ντομινίκ Στρος Καν ζήτησε να συναντηθεί με τους πρώην συναδέλφους του, και τα μέλη του προσωπικού που το επιθυμούν, για να πει απλά αντίο και να έχει, υποθέτω, ένας παράγοντας συμφιλίωσης πριν την αναχώρησή του από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν διευκρίνισε αν θα συναντηθεί και εκείνη με τον προκάτοχο της, με τον οποίο είχε μιλήσει στο τηλέφωνο μετά τον διορισμό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήρε το διαβατήριό του ο Στρος Καν

Και τώρα τι γίνεται κ. Στρος Καν;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε