Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εισόδημα 48 εκατ. ευρώ δήλωσε ο Καβαλιέρε

Φορολογητέο εισόδημα 48 εκατομμυρίων ευρώ δήλωσε για το 2011 ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ένας από τους πλουσιότερους Ιταλούς, ενώ ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε εισόδημα 1,5 εκ. ευρώ.

Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ακριβώς 48,18 εκατομμύρια ευρώ εισόδημα το 2011, περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία για τα εισοδήματα των πολιτικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από τη Βουλή.

    Στις αλλαγές των περιουσιακών στοιχείων του Μπερλουσκόνι συγκαταλέγεται η αγορά βίλας στη Λαμπεντούζα, το μικρό ιταλικό νησί που το περασμένο καλοκαίρι κατακλύσθηκε από κύμα λαθομεταναστών. Ο Μπερλουσκόνι είχε δεσμευτεί ενώπιον των κατοίκων του νησιού ότι θα αγόραζε σπίτι εκεί για να τους αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματά τους.

    Αντιθέτως, ο Καβαλιέρε πούλησε έκταση που είχε αγοράσει την Αντίγκουα, νησί της Καραϊβικής, όπου ωστόσο διαθέτει μια ακόμα έκταση και μια βίλα.

    Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Μπερλουσκόνι είναι πλέον ο έκτος στη σειρά πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιταλία με μια οικογενειακή περιουσία 5,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία τον τοποθετεί στην 169η θέση παγκοσμίως.

    Ο διάδοχός του Μάριο Μόντι, δήλωσε εισόδημα 1.513.000 ευρώ, ενώ στα περιουσιακά του στοιχεία συγκαταλέγονται ακίνητα, δυο αυτοκίνητα Lancia, το ένα του 1995 και το άλλο του 1998.

    Ο πλουσιότερος μεταξύ των αρχηγών κομμάτων είναι ο πρόεδρος της Βουλής και ηγέτης της δεξιάς Λέγκας του Βορρά Τζιανφράνκο Φίνι, ο οποίος δήλωσε 201.115 ευρώ το 2011. Τον ακολουθεί ο Αντόνιο ντι Πιέτρο, πρώην εισαγγελέας και νυν αρχηγός της Ιταλίας των Αξιών με 182.207 ευρώ.

    Ο Αντζελίνο Αλφάνο, γενικός γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας, του Κόμματος του Μπερλουσκόνι, δήλωσε 169.317 ευρώ, ακολουθούμενος από τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ηγέτη του αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος με 136.885 ευρώ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε