Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Είχε… πακέτο η πρεσβεία της Κροατίας στο Βερολίνο

ΦΩΤΟ REUTERS

Μόνο που αυτό περιείχε μια χειροβομβίδα και μια απειλητική επιστολή και έθεσε σε συναγερμό τις γερμανικές αρχές και την κροατική διπλωματική αποστολή.

«Ένας υπάλληλος της πρεσβείας άνοιξε ένα πακέτο που είχε σταλεί με το ταχυδρομείο περίπου στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας) και βρήκε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με χειροβομβίδα», ανακοίνωσε η αστυνομία του Βερολίνου.

Ο εντοπισμός του ύποπτου δέματος επιβεβαιώθηκε από το κροατικό υπουργείο Εξωτερικών. «Το δέμα, που περιείχε επίσης μία απειλητική επιστολή, μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος όπου και θα καταστραφεί», αναφέρει η γερμανική αστυνομία σε ανακοίνωσή της χωρίς όμως να αποκαλύπτει το περιεχόμενο της απειλητικής επιστολής.

Πάντως οι υπηρεσίες του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσαν ότι η χειροβομβίδα δεν είχε μηχανισμό πυροδότησης. Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη έρευνα για να εντοπιστεί ο αποστολέας του δέματος και τα κίνητρά του.

Ο πρόεδρος της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς αναμένεται να επισκεφθεί το Βερολίνο την Τετάρτη και να συναντηθεί την Πέμπτη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ (της κάτω βουλής) Νόρμπερτ Λάμερτ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε