Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έκαναν τη διαφθορά… τουριστικό αξιοθέατο!

Έκαναν τη διαφθορά… τουριστικό αξιοθέατο!

Ποιο Κάστρο, ποιά Γέφυρα του Καρόλου, ποιο ρολόι; Τώρα οι τουρίστες που επισκέπτονται την Πράγα θα βλέπουν και τα διαμερίσματα που μένουν διεφθαρμένοι πολιτικοί.

Η ιδέα ανήκει στον τσέχο συγγραφέα και σκηνοθέτη Πετρ Σούρεκ που σκοπεύει να ψυχαγωγεί τους τουρίστες όχι εξιστορώντας τις δόξες του παρελθόντος, αλλά περιγράφοντάς τους τα προβλήματα του παρόντος και συγκεκριμένα την εκτεταμένη διαφθορά.

Μέρος της “Περιοδείας της Διαφθοράς” αποτελούν τα μεγάλα συγκροτήματα διαμερισμάτων όπου κατοικούν διεφθαρμένοι πολιτικοί και επαγγελματίες λομπίστες.

Στόχος του είναι να αποκαλύψει τη σκοτεινή πλευρά της μετα-κομμουνιστικής κοινωνίας. “Επινοήσαμε τον τουρισμό της διαφθοράς”, λέει ο Σούρεκ.

Ο Σούρεκ,είναι σίγουρος ότι “χτύπησε φλέβα χρυσού”. Προσπαθεί ωστόσο να καλύπτει τα νώτα του, στοχοποιώντας μόνο τις περιπτώσεις διαφθοράς που έχουν ήδη λάβει ευρεία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

Η χώρα έχει κακή φήμη διεθνώς καθώς στη λίστα με τις πιο διεφθαρμένες χώρες, που συντάσσει η Διεθνής Διαφάνεια, η οποία εδρεύει στο Βερολίνο, μοιράζεται την 57η θέση με την Σαουδική Αραβία και τη Ναμίμπια.

Διαβάστε
18χρονη παντρεμένη ανακάλυψε ότι είχε παντρευτεί άλλον πριν 17 χρόνια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε