Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έκανε σεξ μόνο στο μυαλό του ο Γκάντι!

Έκανε σεξ μόνο στο μυαλό του ο Γκάντι!
“Μανία με το σεξ” εμφανίζεται πως είχε ο Μαχάτμα Γκάντι, σύμφωνα με τον συγγραφέα ενός νέου βιβλίου που ασχολείται με την ιδιόμορφη σεξουαλική ζωή του πατέρα της ινδικής ανεξαρτησίας.

 

Παρά τη σεξουαλική του “μανία”, ο Γκάντιο εμφανίζονταν να “εκπαιδεύει” τον εαυτό του στην εγκράτεια με μια ομολογουμένως “πρωτότυπη” μέθοδο. Κοιμόταν γυμνός στο ίδιο κρεβάτι με τις μικρανεψιές του, Μανού και Αμπά, τα κορίτσια που ήταν δίπλα του και την ώρα της δολοφονίας του το 1948.
 
Παρουσιάζοντας το νέο βιβλίο του Τζαν Άνταμς για τον Γκάντι, “Gandhi: Naked ambition”, η βρετανική εφημερίδα “Independent” αναφέρει πως δεν ήταν μυστικό ότι ο Μαχάτμα είχε μια ασυνήθιστη σεξουαλική ζωή. Μιλούσε διαρκών για το σεξ και έδινε λεπτομερέστατες και συχνά προκλητικές οδηγίες στους οπαδούς του για το πως θα μπορέσουν να διατηρήσουν την εγκράτεια και την παρθενία τους. Οι απόψεις του δεν ήταν πάντοτε δημοφιλείς. Ο πρώτος πρωθυπουργός της ανεξάρτητης Ινδίας, ο Ζαουαρλάλ Νεχρού είχε χαρακτηρίσει “ανώμαλη και μη φυσιολογική” τη συμβουλή που έδινε ο Γκάντι στους νιόπαντρους να μένουν “αγνοί και παρθένοι” προκειμένου να σώσουν την ψυχή τους.
 
Καθώς τα χρόνια περνούσαν και μετά τον θάνατο της γυναίκας του είχε όλο και περισσότερες και νεότερες γυναίκες γύρω του τις οποίες υποχρέωνε να κοιμούνται μαζί του, ενώ τους απαγόρευε να κοιμούνται με τους συζύγους τους. Ο Γκάντι χρησιμοποιούσε, υποστηρίζει στο βιβλίο του ο Άνταμς, τις γυναίκες αυτές για τα “πειράματα του”, δηλαδή τη χωρίς επαφή σεξουαλική δραστηριότητα: στριπτίζ ή άλλες τεχνικές στις οποίες αναφέρεται σε πολλά γραπτά του.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε