Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκατομμύρια Πακιστανοί στο έλεος του Θεού από τις πλημμύρες

Εκατομμύρια Πακιστανοί στο έλεος του Θεού από τις πλημμύρες

Στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν, η πλειοψηφία του πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγασης, αφού έχουν καταστραφεί κτήρια και δίκτυα υποδομών.

Οι εκατομμύρια Πακιστανοί που επλήγησαν από τις χειρότερες πλημμύρες που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα η χώρα, θα εξαρτώνται αποκλειστικά από την ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνεται στην περιοχή για τα προσεχή δύο χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, τρεις μήνες μετά τις πλημμύρες, που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, η κατάσταση παραμένει ανησυχητική στο σύνολο της χώρας.

Στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν, η πλειοψηφία του πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγασης, αφού έχουν καταστραφεί κτήρια και δίκτυα υποδομών, ενώ στο νότιο τμήμα της χώρας, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε καταυλισμούς.

Ωστόσο “ακόμα κι όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους, θα εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια τουλάχιστον για τα προσεχή δύο χρόνια”, δήλωσε ο συντονιστής της αποστολής του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή, Νέσλον Καστάνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε