Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Εκκενώνεται πόλη στη Βουλγαρία λόγω επικίνδυνου τοξικού αερίου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

2.000 άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην πόλη Ντέμπελετς μετά από διαρροή του επικίνδυνου τοξικού αερίου στυρένιου

Η διαρροή 4 τόνων του θανατηφόρου αερίου σημειώθηκε όταν ένα τουρκικό βυτίο ανατράπηκε στο δρόμο 230 χιλιόμετρα από τη Σόφια, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία.
Ενα τοξικό νέφος κάλυψε την περιοχή στην οποία η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει σήμερα τους 35 βαθμούς Κελσίου δημιουργώντας ένα θανατηφόρο μείγμα.
Από τις 4 έως τις 8 το πρωί 350 άτομα απομακρύνθηκαν με οκτώ λεωφορεία από την περιοχή. Στα λεωφορεία επιβιβάστηκαν αρχικά 51 παιδιά από ένα ίδρυμα φροντίδας παιδιών και απομακρύνθηκαν επίσης 20 βρέφη.
Στις 8 το πρωί ο περιφερειακός διοικητής διέταξε πλήρη εκκένωση της πόλης Ντέμπελετς, σύμφωνα με τον επιθεωρητή Ζίβκο Κότσεφ, επικεφαλής της περιφερειακής διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών στο Βέλικο Τάρνοβο.
Η περιοχή γύρω από τον τόπο του ατυχήματος σε περίμετρο 150-200 μέτρων έχει αποκλειστεί. Οι αρμόδιες αρχές με τρία φορτηγά της πυροσβεστικής, ένα όχημα της υπηρεσίας επείγουσας διάσωσης και ένα όχημα για την προστασία από χημικά προσπαθούν να αποτρέψουν έκρηξη του εύφλεκτου υγρού να μετριάσουν τις συνέπειες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε