Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό στο Λονδίνο!

μετρό Λονδίνο
Φωτογραφία: Reuters

– Συναγερμός για μία ώρα στο Λονδίνο! Εκκενώθηκε ο σταθμός του μετρό Oxford Circus, που βρίσκεται σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, την Oxford Street!
– Λήξαν πλέον το συμβάν – Η αστυνομία κλήθηκε για πυροβολισμούς – Πλέον ενημέρωσε πως σιγά – σιγά επανέρχεται η κανονικότητα
– Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονται στο σημείο
– Η αστυνομία ανταποκρίθηκε με τον τρόπο που προβλέπεται για περίπτωση τρομοκρατικού χτυπήματος!
– Ζωντανή εικόνα, βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο

Για ακόμη μια φορά το Λονδίνο βρέθηκε σε κατάσταση συναγερμού! Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκκενώθηκε ο σταθμός του μετρό Oxford Circus. Η πρώτη ενημέρωση της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου έκανε λόγο για αναφορές σχετικά με πυροβολισμούς, ενώ οι εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν τον πανικό των πολιτών! Να σημειωθεί πως η αστυνομία αντιμετώπισε το γεγονός σαν να ήταν τρομοκρατική επίθεση.

Δηλαδή με τις ίδιες δυνάμεις, το ίδιο σχέδιο και το ίδιο πρωτόκολλο όπως θα έκανε αν είχε γίνει τρομοκρατικό.

Περίπου μία ώρα μετά τις αναφορές που δέχθηκε η αστυνομία, ενημέρωσε τους πολίτες πως η περιοχή είναι πλέον ασφαλής. Επίσης πως οι δύο σταθμοί του μετρό του Λονδίνου στην Oxford Street άνοιξαν εκ νέου. Ωστόσο στο σημείο παραμένουν δεκάδες ένοπλοι αστυνομικοί για… παν ενδεχόμενο. Άλλωστε πρόκειται για ένα από τα πιο “ζωντανά” σημεία του Λονδίνου και ειδικά απόψε, που είναι η Black Friday.

Δείτετην ζωντανή εικόνα που μετέφεραν από το σημείο τα διεθνή ΜΜΕ

Λονδίνο: Τρόμος ξανά στο μετρό!

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πήραν… φωτιά, ωστόσο για περίπου μία ώρα τίποτα δεν είχε ξεκαθαρίσει. Όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, η ενημέρωση βασίζονταν αρχικά σε μία και μόνο λέξη: “Περιστατικό“.

Αυτό αναφέρονταν συγκεκριμένα, με τα ΜΜΕ να τονίζουν πως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στον σταθμό του μετρό Oxford Circus, στο Λονδίνο, μετά από αναφορές για ένα “περιστατικό”.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν έντρομους επιβάτες του μετρό να φεύγουν τρέχοντας από το σημείο.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο – Ανθρωποι έφευγαν τρέχοντας!

https://twitter.com/joshdcaplan/status/934107104478158851

Λονδίνο μετρό

Λονδίνο μετρό
Φωτογραφία από Twitter / @4danlopez

Συνεχής η ενημέρωση της αστυνομίας για το περιστατικό στο Λονδίνο – Πλέον θεωρείται λήξαν

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ανταποκρίθηε ταχύτατα. Τόσο όσον αφορά στο επιχειρησιακό κομμάτι, όσο και στο επικοινωνιακό. Και όχι με την αρνητική έννοια της λέξης. Με συνεχείς αναρτήσεις στο Twitter ενημέρωνε σε πραγματικό χρόνο τους πολίτες για τα όσα συνέβαιναν.

Στο πρώτο tweet, έδωσε τις πρώτες οδηγίες, οι οποίες ήταν λιτές και… σαφέστατες! “Αν βρίσκεστε στην Oxford Street μπείτε σε κάποιο κτίριο. Αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο και αντιμετωπίζουν την κατάσταση”, ανέφερε το tweet της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, η οποία πάντως έχει ενημερώσει πως δεν είχαν εντοπιστεί τραυματίες. Εκτός από μία γυναίκα που αναφέρεται ως “ελαφρά τραυματισμένη”.

Δείτε το tweet

Αργότερα εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: “Η αστυνομία κλήθηκε στις 16:38 (σ.σ. ώρα Λονδίνου) σε μια σειρά αναφορών για πυροβολισμούς στην Oxford Street και στον σταθμό του μετρό Oxford Circus. Η αστυνομία ανταποκρίθηκε όπως θα έκανε αν το περιστατικό σχετίζονταν με την τρομοκρατία. Οπλισμένοι και μη αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο και αντιμετωπίζουν την κατάσταση μαζί με άλλους συναδέλφους“.

Δείτε την

Με νεότερη ανακοίνωσή της, πάντως, η αστυνομία του Λονδίνου γνωστοποιεί ότι δεν έχει προς το παρόν ενδείξεις πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή. Επίσης ότι δεν έχει εντοπίσει οποιοδήποτε ίχνος κάποιου υπόπτου σχετικά με το περιστατικό.

Τελικά, μία ώρα μετά τον συναγερμό, ανακοίνωσε πως το συμβάν έληξε. Κάλεσε όσους ανθρώπους είχαν βρει καταφύγιο σε κοντινά κτίρια να τα εγκαταλείψουν και να ζητήσουν οδηγίες από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στους δρόμους για το πώς θα φύγουν από την περιοχή.

Μάλιστα ευχαρίστησε τους πολίτες για την υπομονή και την συνεργασία τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεκάδες ήταν τα ευχαριστήρια μηνύματα και από πολίτες προς την αστυνομία, για την άμεση ανταπόκρισή της.

https://twitter.com/Muschelschloss/status/934111930469449728

Καταιγιστικές οι αναφορές στο Twitter

Νωρίτερα, η μοναδική πηγή πληροφόρησης ήταν το Twitter. Όπου αυτόπτες μάρτυρες περιέγραφαν όσα έζησαν. Ένας εξ αυτών ανέφερε: “Πανικός στον σταθμό Oxford Circus οι άνθρωποι φωνάζουν βόμβα”!

Ο δημοσιογράφος του BBC, Kawoon Khamoosh έγραψε:”Πολλοί αστυνομικοί στο Oxford Circus. Οι άνθρωποι ουρλιάζουν και τρέχουν προσπαθώντας να ξεφύγουν από την περιοχή. Όλα ήταν φυσιολογικά, και αυτό άλλαξε σε μια στιγμή“.

Με πληφορορίες από: rt.com, bbc.com, dailymail.co.uk,
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις