Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Έκκληση για επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων

Έκκληση για επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων

Σαρκοζί και Αμπάς υπέρ της επανάληψης των διαπραγματεύσεων για ειρήνη στη Μ. Ανατολή.

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έκαναν σήμερα έκκληση για μία ταχεία επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.

Μετά από μία συνάντηση του Σαρκοζί με τον Αμπάς στο Παρίσι,ο Σαρκοζί δήλωσε ότι θα εργαστεί για την δημιουργία “ενός σύγχρονου και βιώσιμου παλαιαστινιακού κράτους”,το οποίο,όπως και το Ισραήλ θα έχει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του και θα ορίζεται σύμφωνα με τα σύνορα του 1967.

Επιπρόσθετα,κάθε λύση στην κρίση στην Μέση Ανατολή πρέπει να περιλαμβάνει μία συζήτηση για την τύχη των παλαιστινίων προσφύγων,είπε ο γάλλος πρόεδρος. Το παλαιστινιακό κράτος που θα δημιουργηθεί πρέπει να είναι “σύγχρονο,βιώσιμο και δημοκρατικό”,πρόσθεσε.

Ο Αμπάς από την πλευρά του ανέφερε ότι μία μονομερής ανακήρυξη δημιουργίας κράτους θα ληφθεί μόνο “σε συμφωνία με ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ”.Είπε ακόμη ότι είναι σημαντικό να ξεπεραστεί το ρήγμα στις σχέσεις της κυβέρνησής του και της ηγεσίας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και ότι η μόνη λύση για να ξεπεραστεί αυτό είναι οι δημοκρατικές εκλογές.

Ο Σαρκοζί είπε ότι θα συζητήσει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο τέλος Μαρτίου,όταν με την σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι επισκεφθούν την Ουάσινγκτον για επίσημη επίσκεψη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε