Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έκλεισε το αεροδρόμιο της Σαναά – Νέες αιματηρές συγκρούσεις διαδηλωτών

REUTERS
REUTERS
Ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών στην Ταΐζ-Δεκαπέντε νεκροί τη νύχτα στη Σαναά στις συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη της φυλής Χάσιντ και σε κυβερνητικές δυνάμεις. Έκλεισε το μεσημέρι το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.
Στρατιώτες της Υεμένης άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον διαδηλωτών που ζητούν την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, στην πόλη Ταΐζ, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι έκλεισε και το αεροδρόμιο της Σαναά και διακόπηκαν όλες οι πτήσεις λόγω των συγκρούσεων.
 
Η ύπατη αρμοστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι το γραφείο της ερευνά πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πάνω από 50 άνθρωποι ίσως έχουν σκοτωθεί στην Ταΐζ από την Κυριακή.
 
Εξάλλου, νοσοκομειακή πηγή δήλωσε ότι δεκαπέντε άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μαχητές της φυλής Χάσιντ, σκοτώθηκαν τη νύχτα στις συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και σε οπαδούς του αρχηγού της ισχυρής αυτής φυλής, στη Σαναά.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε