Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Εκλογές στην Κολομβία – Όλα θα κριθούν στον δεύτερο γύρο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ο υποψήφιος των Πρασίνων κάλεσε τους οπαδούς του να ανανεωθούν για να κερδίσουν τον δεύτερο γύρο στις προεδρικές εκλογές στην Κολομβία.

 

Ο πρώην δήμαρχος της Μπογοτά Αντάνας Μόκους κάλεσε χθες βράδυ τους οπαδούς του να «ανανεωθούν» για να κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές στον δεύτερο γύρο, απέναντι στον εκλεκτό του απερχόμενου προέδρου Άλβαρο Ουρίμπε, ο οποίος προηγείται με μεγάλη διαφορά.
 
Ο υποψήφιος του κόμματος των Πρασίνων απευθύνθηκε στους οπαδούς του περί τις 19.30 τοπική ώρα (03.30, ώρα Ελλάδος) μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, που αφορούσαν το 99% των εκλογικών τμημάτων και πίστωναν στον Μόκους 21,5%, έναντι 46,6% του πρώην υπουργού Αμύνης Χουάν -Μανουέλ Σάντος.
 
«Σήμερα ο κάθε ψηφοφόρος που επέλεξε το κόμμα των Πρασίνων δήλωσε », τόνισε ο Μόκους, επαναλαμβάνοντας το εκλογικό του σύνθημα, ενώπιον ενός παραληρούντος πλήθους.
 
«Εάν δώσουμε δείγματα ανανέωσης τότε θα κερδίσουμε τον δεύτερο γύρο. Επιτύχαμε έναν στόχο, που μόλις προ ολίγων μηνών, φαινόταν αδύνατος », τόνισε ο Μόκους, αναφερόμενος στις σφυγμομετρήσεις που τον Μάρτιο του πίστωναν 10%, ενώ μία φορά στα μέσα Απριλίου τον έφεραν ακόμη και στην πρώτη θέση.
 
«Πάνω από τρία εκατ. πολίτες ενώθηκαν σε αυτό που αποδείχθηκε ένα πράσινο κύμα ελπίδας. Γνωρίζουμε πως ενωμένοι μπορούμε να μεταμορφώσουμε ριζικά την κοινωνία», τόνισε ο ίδιος, τον οποίον συχνά διέκοπταν οι κραυγές του πλήθους, που φώναζε «τέρμα οι απάτες». «Είμαι εδώ γιατί το θέλω, όχι γιατί με πλήρωσαν», τόνισε ο ίδιος.
 
«Γνωρίζουμε πως η βία, οι ανισότητες και η διαφθορά δεν αποτελούν πεπρωμένο: είναι προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε»,τόνισε ο Μόκους, επαναλαμβάνοντας ένα από τα θέματα της προεκλογικής του εκστρατείας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε