Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές στο Ισραήλ με φαβορί τον Νετανιάχου

Εκλογές στο Ισραήλ με φαβορί τον Νετανιάχου

Την 19η Κνεσέτ στην 64χρονη ιστορία του Ισραήλ εκλέγουν σήμερα οι Ισραηλινοί. Οι κάλπες στα 10.100 εκλογικά κέντρα άνοιξαν το πρωί της Τρίτης και θα κλείσουν τις 22:00 το βράδυ.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Τα πρώτα exit polls θα μεταδοθούν μόλις κλείσουν οι κάλπες, αλλά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται την Τετάρτη.

Περίπου 5,6 εκατομμύρια Ισραηλινοί ψηφίζουν για να εκλέξουν τους 120 βουλευτές τους και, κατά πάσα πιθανότητα, να επανεκλέξουν στην πρωθυπουργία τον Νετανιάχου.
Το ελάχιστο ποσοστό που πρέπει να συγκεντρώσει ένα κόμμα για να εξασφαλίσει την είσοδό του στη Βουλή είναι 2%.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το ψηφοδέλτιο που συνασπίζει το Λικούντ του Νετανιάχου και το κόμμα Ισραήλ Μπεϊτέινου του υπερθνικιστή Αβίγκντορ Λίμπερμαν αναμένεται ότι θα κερδίσει από 32 ως 35 έδρες στην Κνεσέτ.
Ως επικεφαλής του ισχυρότερου ψηφοδελτίου, ο “Μπίμπι” Νετανιάχου πιστεύεται ότι θα κερδίσει μια τρίτη εντολή, τη δεύτερη διαδοχική.

Αλλά καθώς στο Ισραήλ, στις εκλογικές αναμετρήσεις πότε ένα κόμμα δεν έχει εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Νετανιάχου, θα πρέπει να αναζητήσει συμμάχους για τον έλεγχο της Κνεσέτ των 120 εδρών.

Ο Νετανιάχου έχει υποσχεθεί, αν παραμείνει στην εξουσία, να συνεχίσει την ανέγερση των εβραϊκών οικισμών στα εδάφη που κατακτήθηκαν κατά τον πόλεμο του 1967, μια πολιτική που θα τον τοποθετήσει σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον και θα εμβαθύνει τη διεθνή απομόνωση του Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποχωρούν τα ποσοστά Νετανιάχου-Λίμπερμαν

Νετανιάχου: Είδαμε το πραγματικό πρόσωπο των εχθρών μας

Το NewsIt στην εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα – Βίντεο από τον πανικό μετά από ισραηλινή επιδρομή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε