Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Εκνευρίστηκε και ο “Δράκος” με το δημοψήφισμα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τα επενδυτικά σχέδια και τα συμφέροντα της Κίνας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη μπαίνουν σε κίνδυνο από την αστάθεια

και με δεδομένη την αστάθεια που προκάλεσε η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος που θέτει σε αμφιβολία την απόφαση των Βρυξελλών η Κίνα αν και με απόλυτα διπλωματικό λόγο έστειλε το μήνυμα ότι το πρόγραμμα πρέπει να τηρηθεί
“Ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να εφαρμόσουν με συνέπεια το πρόγραμμα αυτό για την επίλυση της κρίσης”, τόνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χονγκ Λέι.
“Η Κίνα υποστηρίζει τις προσπάθειες της ΕΕ, της ευρωζώνης και του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους”, πρόσθεσε ο Χονγκ και υπογράμμισε ότι “η Κίνα ήταν και θα παραμείνει ένας σημαντικός επενδυτής στην ευρωπαϊκή αγορά”.
Αντίθετα, κάθε άλλο παρά διπλωματική ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε στην Ταϊπέι, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ταϊβάν που δήλωσε ότι η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα “ισοδυναμεί με βόμβα για τις χρηματαγορές. Οι ασταθείς χρηματαγορές έχουν επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.”

Διαβάστε επίσης:
Θα τον ρίξουν οι βουλευτές του; – Την Παρασκευή η κρίσιμη ψηφοφορία

Στις Κάννες κρίνονται όλα – Απειλούν με τη δόση, ζητούν να πάρει πίσω το δημοψήφισμα ο Γ. Παπανδρέου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε