Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εκπαίδευσαν παιδιά ηλικίας 11-15 ετών στη χρήση όπλων και βομβών!

Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο στην Σερβία. Παιδιά ηλικίας 11 – 15 ετών εκπαιδεύθηκαν στη χρήση όπλων σε κατασκηνώσεις στη Ρωσία
 

Παιδιά από τη Σερβία, ηλικίας 11 έως 15 ετών, σε κατασκηνώσεις προσκόπων στη Ρωσία έμαθαν να συναρμολογούν και να αποσυναρμολογούν όπλα, να ρίχνουν βόμβες και να πυροβολούν με αυτόματα όπλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντάνας» του Βελιγραδίου.
 
Τα παιδιά, μέσω της οργάνωσης βετεράνων πολέμου 1990-1999 «Πατριωτικό Μέτωπο», πριν από δύο χρόνια πέρασαν 16 ημέρες σε κατασκηνώσεις προσκόπων στη Ρωσία.
 
«Όταν φύγαμε από το πεδίο βολής, όπου κάναμε εξάσκηση με βόμβες κι όπλα, τα αυτιά μου βούιζαν τις τρεις επόμενες ημέρες», ανέφερε ένας από τους επισκέπτες της κατασκήνωσης στη Ρωσία.
 
«Μας μετέφεραν την γνώση τους για τα όπλα, κάναμε ασκήσεις ταχύτητας, επιδεξιότητας», ανέφερε 13χρονος, που έλαβε μέρος στην κατασκήνωση στη Σιβηρία κι έγραψε έκθεση, με θέμα «Η εμπειρία μου στη Ρωσία», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
 
Ο Μπόγκολιουμπ Μιλοσάβλιεβιτς, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Union, δήλωσε στην εφημερίδα «Ντάνας» ότι η εκπαίδευση ατόμων νεαρής ηλικίας σε τέτοιες δραστηριότητες πρέπει να ανησυχεί το σύνολο της κοινωνίας και ότι απαιτείται αντίδραση των αρμόδιων οργάνων.
 
«Είναι σημαντικό να δούμε ποιος οργανώνει τέτοιες δραστηριότητες, επειδή είναι αναγκαίο να ανακινηθεί το ζήτημα της ευθύνης και να ζητηθεί από την εισαγγελία να ασκηθούν διώξεις στους οργανωτές. Ωστόσο, υπάρχει και η ευθύνη των γονέων, αν συνειδητά στέλνουν τα παιδιά τους για τέτοια εκπαίδευση. Οι κυρώσεις για τέτοιου είδους δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να πλήξουν την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, είναι πολύ σοβαρές», υπογράμμισε.
 
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εκπρόσωποι της οργάνωσης «Πατριωτικό Μέτωπο» δήλωσαν ότι η επόμενη ομάδα παιδιών θα ταξιδέψει στη Ρωσία τον επόμενο χρόνο, αλλά στο πρόγραμμα δεν θα συμπεριλαμβάνεται στρατιωτική εκπαίδευση.
 
«Κατανοήσαμε ότι κάναμε λάθος και ζητήσαμε από τους Ρώσους να αφαιρέσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης», ανέφεραν.
 
Ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Ζόραν Βρανέσεβιτς, δήλωσε στην «Ντάνας» ότι πριν από δυο χρόνια κατασκηνώσεις στη Ρωσία επισκέφθηκαν δύο ομάδες δέκα παιδιών Σέρβων βετεράνων πολέμου, τα οποία- μεταξύ άλλων- διδάσκονταν μαθήματα πολιτισμού, θρησκευτικών, παράδοσης.
 
Ο κοινωνιολόγος, Μπόρις Γιάσοβιτς είπε ότι τα κίνητρα των γονέων μπορεί να διαφέρουν και κάποιοι να επιθυμούν τα παιδιά να μάθουν τεχνικές αυτοάμυνας.
 
«Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι ταινίες και τα παιχνίδια, που εμπεριέχουν βίαιες σκηνές και είναι πολύ δημοφιλή στα παιδιά επιδρούν αρνητικά στην ανάπτυξή τους. Αυτή η περίπτωση με τις κατασκηνώσεις στη Ρωσία είναι ακόμη πιο ακραία, καθώς πρόκειται για πρακτική εξάσκηση», υπογράμμισε ο κ. Γιάσοβιτς.
 
Τα παιδιά πρέπει να εκπαιδεύονται στην επικοινωνία της μη βίας, τόνισε ο ψυχολόγος, Ζάρκο Τρεμπιεσάνιν.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε