Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έκρηξη κατέστρεψε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Έκρηξη κατέστρεψε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

13 εργαζόμενοι στην εξέδρα βρέθηκαν στη θάλασσα, χωρίς όμως να υπάρχει κανένας αγνοούμενος.

Η εξέδρα ανήκει στην εταιρεία Mariner Energy σύμφωνα με πηγές της αγοράς των πετρελαιοειδών και τα ρεπορτάζ των τοπικών μμε. “Και οι 13 εργαζόμενοι έχουν εντοπιστεί. Φορούσαν όλοι ένα είδος στολής κατάδυσης που τους προστατεύει μέσα στο νερό”, δήλωσε ο υπεύθυνος της ακτοφυλακής Τζόν Εντουαρντς στο δίκτυο MSNBC.

Η πλατφόρμα βρίσκεται περίπου σε απόσταση 130 χλμ νότια του Βερμίλιον Μπέι, στη Λουϊζιάνα. Εννέα ελικόπτερα εστάλησαν εκεί”, είπε ο Εντουαρντς ο οποίος δεν ήταν σε θέση να πει εάν υπήρξαν τραυματισμοί.

Επιπλέον, τέσσερα σκάφη της ακτοφυλακής είναι καθ ‘οδόν προς την πλατφόρμα που εξακολουθεί να είναι τυλιγμένη στις φλόγες. “Προς το παρόν, έχουμε επικεντρωθεί σε (δραστηριότητες) έρευνας και διάσωσης. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε τις αιτίες” της έκρηξης, παρατήρησε ο Έντουαρντς.

Το ατύχημα συνέβη περισσότερο από τέσσερις μήνες μετά την έκρηξη και τη βύθιση της πλατφόρμας Deepwater Horizon, επίσης, στον Κόλπο του Μεξικού. Στο δυστύχημα εκείνο σκοτώθηκαν ένδεκα άνθρωποι και προκλήθηκε η χειρότερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε