Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έκρηξη στο Σαν Φρανσίσκο – Έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες

REUTERS
Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από την πυρκαγιά του ξέσπασε σε προάστιο του Σαν Φρανσίσκο μετά από έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου.
Τουλάχιστον έξι νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της έκρηξης σε αγωγό φυσικού αερίου και της πυρκαγιάς που ξέσπασε ακολούθως σε προάστιο του Σαν Φρανσίσκο, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 53 κτίρια, τα περισσότερα κατοικίες, καταστράφηκαν και 120 υπέστησαν ζημιές από την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε στο προάστιο Σαν Μπρούνο. Κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν μέσα στη νύχτα πανικόβλητοι τα σπίτια τους ενώ τεράστιες φλόγες φώτιζαν τον ουρανό. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε ένας κρατήρας μεγέθους πλατείας.
 

Ο αρχηγός των πυροσβεστών Τσάρλι Μπάριντζερ, εκτίμησε πως ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς ερευνώνται και άλλες κατοικίες που κάηκαν. Περισσότερα από 170 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Έιμπελ Μαλντονάντο κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το προάστιο Σαν Μπρούνο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων δυτικά του διεθνούς αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε