Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Έκρυψε την θεία στην κατάψυξη για να παίρνει την σύνταξη της!

Έκρυψε την θεία στην κατάψυξη για να παίρνει την σύνταξη της!
Ποιος είπε ότι μόνο στην Ελλάδα οι πεθαμένοι παίρνουν σύνταξη. Και στην Ιταλία, γειτονική χώρα, το κάνουν αυτό. Άλλωστε όπως λέει και μια έκφραση: “Ούνα φάτσα ούνα ράτσα”!

Σικελός που έκρυβε τη σορό της ηλικιωμένης θείας του σε καταψύκτη προκειμένου να εισπράττει τη σύνταξή της συνελήφθη στην επαρχία της Κατάνης στη Σικελία. Ο 43χρονος Σικελός ισχυρίστηκε κατά την προανάκριση πως είχε πάθει σοκ και δεν ήξερε τι να κάνει.
 
Στην προανάκριση, ο συλληφθείς -το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε- δήλωσε ότι είχε σοκαριστεί από τον θάνατο της θείας του και δεν ήξερε από ποιον να ζητήσει βοήθεια. Είπε ακόμη ότι σίγουρα υπάρχει διαθήκη, αλλά δεν κατάφερε να τη βρει. Επιπλέον, ισχυρίσθηκε ότι είχε αγοράσει τον καταψύκτη λίγες ημέρες πριν το μοιραίο συμβάν, αλλά όχι επειδή είχε στο μυαλό του το συγκεκριμένο σχέδιο.
 
Πάντως, το ύψος της σύνταξης, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να ξεπερνούσε τα 3.000 ευρώ, δεδομένου πως η 95χρονη γυναίκα ήταν χήρα στρατηγού.
 
Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών διενεργεί ενδελεχείς ελέγχους, καθώς πληθαίνουν οι περιπτώσεις παράνομης καταβολής συντάξεων.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε