Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εξαφανισμένος και τραυματίας ο Καντάφι; – “Είναι καλά και στην Τρίπολη” λέει το καθεστώς

ΦΩΤΟ REUTERS

Πολύ πιθανόν ο Λίβυος ηγέτης να έχει εγκαταλείψει την Τρίπολη και δεν αποκλείεται να έχει τραυματιστεί σε κάποια επιδρομή του ΝΑΤΟ.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι, επικαλούμενος εκτίμηση του καθολικού επισκόπου στην Τρίπολη, Τζοβάνι Ινοτσέντσο Μαρτινέλι, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το που μπορεί να βρίσκεται ο Μουαμάρ Καντάφι.

Αν και αρχικά, η λιβυκή κυβέρνηση, μέσω του Αλ Αραμπίγια, διέψευσε ότι ο Συνταγματάρχης έχει τραυματιστεί, όχι όμως και ότι έχει εγκαταλείψει την Τρίπολη, λίγο μετά επανήλθε και μάλιστα με συνέντευξη Τύπου, αρνούμενη τα πάντα!

«Ο Μουάμαρ Καντάφι βρίσκεται στην Τρίπολη και είναι καλά στην υγεία του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης Μούσα Ιμπραχίμ.

«Η υγεία του ηγέτη είναι πολύ καλή, έχει πολύ καλό ηθικό και είναι καλοδιάθετος» δήλωσε ο Ιμπραχίμ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι βρίσκεται πάντα στην λιβυκή πρωτεύουσα.

Η δήλωση Φρατίνι έρχεται ενώ ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο-Οκάμπο, δήλωσε νωρίτερα ότι θα ζητήσει τη Δευτέρα από τους δικαστές να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης κατά τριών ατόμων που φαίνεται ότι φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λιβύη από τις 15 Φεβρουαρίου.

Τα ονόματα των τριών αυτών ατόμων δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι ένα από αυτά είναι του Μουαμάρ Καντάφι.

Την ίδια ώρα, οι επιθέσεις στην Τρίπολη συνεχίζονται και το μεσημέρι ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στο προάστιο Τατζούρα, στόχο, σχεδόν καθημερινά, των επιδρομών του ΝΑΤΟ. Αργά το βράδυ, πολεμικά πλοία πολεμικά πλοία βομβάρδισαν περιοχές της Μιζράτα και τα περίχωρα της Ζλιτάν, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης. Η τηλεόραση δεν ανέφερε ποια πολεμικά πλοία έκαναν την επίθεση. Συνήθως όμως η Λιβύη δεν ανακοινώνει τις δικές της πολεμικές επιχειρήσεις, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να εννοεί ότι τα πλοία ήταν του ΝΑΤΟ.

Στη Μπρέγκα, τώρα, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι τουλάχιστον 16 άμαχοι που βρίσκονταν σε ξενώνα σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Υπολογίζεται πως υπάρχουν και 40 τραυματίες.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε εικόνες από τουλάχιστον 9 πτώματα που είχαν εμφανή σημάδια από πολλαπλά τραύματα, τα οποία ήταν τυλιγμένα σε κουβέρτες και βρίσκονταν σε άγνωστη τοποθεσία. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί η πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε