Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Εξάρθρωση κυκλώματος που εξαπατούσε υπηκόους Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας

Εξάρθρωση κυκλώματος που εξαπατούσε υπηκόους Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας

Η αστυνομία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης εξάρθρωσε πολυμελές κύκλωμα που εξαπατούσε υπηκόους χωρών της δυτικής Ευρώπης συλλαμβάνοντας τουλάχιστον 70 άτομα σε συνεργασία με τις αστυνομικές υπηρεσίες της Σερβίας και της Κροατίας.

Οι συλληφθέντες εργάζονταν στην εταιρία «Dunmorr Group ag» με έδρα την Ελβετία ο ιδιοκτήτης της οποίας φέρεται να ονομάζεται Μάρτιν Γκρόσμαν. Η εταιρία είχε γραφεία σε πόλεις της Βοσνίας, στο Σαράγεβο, στο Μπίχατς και στη Μπάνια Λούκα, διευθυντής των οποίων είναι ο κάτοικος της Μπάνια Λούκα, Ζέλικο Νίκολιτς, βασικός ύποπτος για τις απάτες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νεζάβισνε Νόβινε» της Μπάνια Λούκα οι εργαζόμενοι στην εταιρία επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με υπηκόους της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Αυστρίας και τους έπειθαν να επενδύσουν χρήματα σε μετοχές υποσχόμενοι σημαντικά κέρδη.
 
Ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων που δέχονταν να επενδύσουν χρήματα, δεν είδε ποτέ ξανά ούτε τα χρήματα, ούτε κέρδη και σε άλλους οι ψευδοχρηματιστές έδιναν μικρά ποσά για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και για να πείσουν και άλλους να επενδύσουν στις ανύπαρκτες χρηματιστηριακές συναλλαγές.
 
Η αστυνομία της Βοσνίας διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του εγκέφαλου του κυκλώματος, Ζέλικο Νίκολιτς, ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών ενδέχεται να κρύβεται στη Σερβία.
 
Την αστυνομική επιχείρηση συντόνισε η εισαγγελία της Βοσνίας και οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε