Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης παραγωγής τσιγάρων

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης παραγωγής τσιγάρων

Μεγάλο κύκλωμα αποτελούμενο από Ρουμάνους και Ούγγρους , που είχαν στήσει παράνομο εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων στην Ουγγαρία, εξαρθρώθηκε σε κοινή επιχείρηση των ρουμανικών και ουγγρικών αστυνομικών αρχών.

Μέλη της τελωνειακής υπηρεσίας της Ουγγαρίας έκαναν έφοδο σε δύο περιοχές, κοντά στην πόλη Ζόλνοκ, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Ρουμανία, και κατέσχεσαν δύο γραμμές παραγωγής τσιγάρων, εκατοντάδες χιλιάδες πακέτα παράνομων τσιγάρων, 31 τόνους καπνού και εκατοντάδες χιλιάδες πλαστές ετικέτες, σύμφωνα με τη γενική επιθεώρηση της ρουμανικής συνοριακής αστυνομίας.

Όπως γνωστοποιήθηκε από την ουγγρική πλευρά, η αξία των διαφυγόντων φόρων από τα κατασχεθέντα τσιγάρα υπερβαίνει τα 2 εκ. ευρώ.

Η συνοριακή αστυνομία της Ρουμανίας έλαβε πληροφορίες για την υπόθεση από τη Διεύθυνση Ερευνών για το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία τον περασμένο Αύγουστο και με τη βοήθεια των υπηρεσιών πληροφοριών των πόλεων Ιάσιο, Τίμις και Άραντ, του Κέντρου Επιβολής του Νόμου στη Νοτιανατολική Ευρώπη (SELEC) και του περιφερειακού κέντρου της Europol εντόπισαν τον αρχηγό του δικτύου.

Ο αρχηγός του κυκλώματος συντόνιζε μία ομάδα Ρουμάνων και Ούγγρων πολιτών που ειδικεύονται στην παραγωγή χαμηλής ποιότητας τσιγάρων, τα οποία προωθούνταν στη μαύρη αγορά στη Ρουμανία, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Στις 20 Νοεμβρίου, οι ουγγρικές αρχές αξιοποιώντας τις πληροφορίες από τους Ρουμάνους συνεργάτες έκαναν έφοδο στις δύο τοποθεσίες στο Ζόλνοκ και συνέλαβαν τα μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων δύο Ρουμάνους υπηκόους.

Διαβάστε

Ευρωβουλευτής ζητά να αναγράφονται στα κινητά οι κίνδυνοι για την υγεία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε