Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εξεγερμένοι στη Λιβύη: Ανακαταλάβαμε την Μπρέγκα

Το Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο Λίβυους εξεγερμένους, μετέδωσε ότι οι αντικυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη Μπρέγκα.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει ότι τα στρατεύματα του Καντάφι κατέλαβαν την Μπρέγκα νωρίς το πρωί της Κυριακής. Ο συνταγματάρχης Χάμεντ αλ-Χάσι, που εμφανίστηκε ως “εκπρόσωπος των ανταρτών” στην Μπρέγκα, είπε στο Αλ Τζαζίρα: “Αιχμαλωτίσαμε 20 άνδρες του Καντάφι και σκοτώσαμε 25. Τους αναγκάσαμε να υποχωρήσουν σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη”.

Στο μεταξύ, οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί, οι οποίοι έχουν απωθηθεί προς τα ανατολικά από τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Καντάφι, θα υπερασπιστούν την Ατζαμπίγια, μια πόλη “ζωτικής” και “στρατηγικής” σημασίας αφού είναι η τελευταία πριν από το προπύργιό τους, τη Βεγγάζη, όπως δήλωσε ο διοικητής τους, στρατηγός Άμπντελ Φάταχ Γιούνις.

“Η Ατζαμπίγια είναι μια πόλη ζωτικής σημασίας και θα την υπερασπιστούμε”, είπε ο Γιούνις, παραδεχόμενος ότι η Μπρέγκα, που απέχει 240 χιλιόμετρα από τη Βεγγάζη, έχει πέσει στα χέρια των δυνάμεων του Καντάφι.

“Η Ατζαμπίγια είναι πάνω στο δρόμο που οδηγεί στην ανατολή, στη Βεγγάζη και το Τομπρούκ, αλλά και στο νότο. Η υπεράσπιση της Ατζαμπίγια είναι πολύ σημαντική”, πρόσθεσε.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε