Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

“Εξέγερση ενάντια στη δικαιοσύνη” περιμένει ο κεντροδεξιός Μπόντι, σχολιάζοντας την καταδίκη Μπερλουσκόνι

“Εξέγερση ενάντια στη δικαιοσύνη” περιμένει ο κεντροδεξιός Μπόντι, σχολιάζοντας την καταδίκη Μπερλουσκόνι

Ο Σάντρο Μπόντι, ηγετικό στέλεχος της κεντροδεξιάς, σχολίασε σε υψηλούς τόνους τη σημερινή καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ένα χρόνο φυλάκισης για συνέργεια στην αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών.

“Πρέπει να περιμένουμε μια εξέγερση ενάντια σε αυτόν τον τρόπο διαχείρισης της δικαιοσύνης. Σε μια χώρα σαν την Ιταλία, όπου το δικαστικό απόρρητο αποτελεί ανέκδοτο, η σημερινή απόφαση ηχεί ως γελοία υποτίμηση της νοημοσύνης και της δικαιοσύνης”, δήλωσε ο Μπόντι.

“Αν όλα αυτά συνεχισθούν», πρόσθεσε ο ίδιος, «στην χώρα μας θα ξεσπάσει μια εκτεταμένη, ανοικτή εξέγερση προς ένα συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης της δικαιοσύνης. Μια εξέγερση δημοκρατική και πολιτισμένη. Παρά ταύτα, μια πραγματική εξέγερση”.

“Πίστευα ειλικρινά ότι δεν θα φτάναμε σε καταδικαστική απόφαση και την άποψή μου αυτή συμμερίζονταν και πολλοί άλλοι”, σχολίασε, από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πιέρο Λόγκο. Την 18η Μαρτίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ», στην οποία ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για συνέργια σε προαγωγή της πορνείας.

Μέχρι το τέλος του μηνός πρόκειται επίσης να ανακοινωθεί η απόφαση για την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ, ιδιοκτησίας της οικογένειας του “Καβαλιέρε”. Οι δικαστικές ετυμηγορίες αναμένεται να συμπέσουν με τις διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας χρόνος φυλακή στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Μπερσάνι: Δεν κάνω κόρτε στον Γκρίλο αλλά…

 

Δωροδόκησε βουλευτές ο Μπερλουσκόνι;

 

Τα τρία επικρατέστερα σενάρια για την πολιτική κρίση στην Ιταλία


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε