Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Έξι φονικές εκρήξεις στο Ιράκ με 8 νεκρούς

Έξι φονικές εκρήξεις στο Ιράκ με 8 νεκρούς

Έξι εκρήξεις που είχαν στόχο τεμένη των σιιτών στην διαφιλονικούμενη πόλη του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, είχαν αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και άλλοι 67 να τραυματιστούν, ανέφεραν η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

Οι νέες επιθέσεις προστέθηκαν σε μια σειρά παρόμοιων ενεργειών που εκτιμάται ότι εξαπολύθηκαν για να κλιμακώσουν τις θρησκευτικές εντάσεις και να αμφισβητήσουν την εξουσία του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι.

Η κυβέρνηση προσπαθεί ακόμη να καταστείλει το συνεχιζόμενο αντάρτικο, οκτώ μήνες μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ.

Δύο βόμβες εξερράγησαν έξω από το τέμενος Ιμάμ Άλι Χουσεϊνίγια στην πόλη, ενώ μία έξω από το Χαζάαλ αλ Τιμίμι Χουσεϊνίγια και το αλ Μουστάφα Χουσεϊνίγια.

«Θέλω να ρωτήσω την κυβέρνηση, τους πολιτικούς, τις ένοπλες οργανώσεις και τους πάντες: για ποιο πράγμα είμαστε ένοχοι, γιατί μας βάζουν στο στόχαστρο;», δήλωσε ο Αμπού Αμίνα, ένας 34χρονος άντρας με επιδέσμους στο κεφάλι και στο χέρι. «Δεν είμαστε αστυνομικοί ούτε πολιτικοί. Είμαστε πιστοί, απλοί άνθρωποι».

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τις σημερινές επιθέσεις ως τώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε