Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εξι οι νεκροί στη Λιέγη – Υπέκυψε ένας 20χρονος

Ο νεαρός είχε τραυματιστεί στο κεφάλι κατα την επίθεση 33χρονου εναντίον του πληθους στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ένας 20χρονος που βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ανεβάζοντας σε 6 τον αριθμό των νεκρών (7 μαζί με τον δράστη) από τη φονική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Λιέγη του Βελγίου στις 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.

Ο 20χρονος φοιτητής είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι όταν ο 33χρονος δράστης της επίθεσης, ο Βέλγος μαροκινής καταγωγής Νορντίν Αμράνι, έριξε τρεις χειροβομβίδες και άρχισε να πυροβολεί το πλήθος στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο Αμράνι, ο οποίος ήταν γνωστός από παλιά στις βελγικές δικαστικές αρχές, σκότωσε δύο μαθητές ηλικίας 17 και 15 χρονών και ένα νήπιο 17 μηνών, ενώ τραυμάτισε 120 ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει.

Αργότερα βρέθηκε το πτώμα μιας 45χρονης γυναίκας σε υπόστεγο στο οποίο ο Αμράνι καλλιεργούσε κάνναβη και μια 75χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της δύο ημέρες μετά την επίθεση.

Ο 20χρονος φοιτητής είχε βυθιστεί σε τεχνητό κώμα μετά την επίθεση, αλλά οι γιατροί δήλωναν ότι δεν είχε πιθανότητες να επιζήσει. Χθες επιδεινώθηκε πάρα πολύ η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Η βελγική κοινωνία συγκλονίστηκε από την φονική αυτή επίθεση και η κυβέρνηση του Βελγίου ανακοίνωσε πως θα εξετάσει τη λήψη μέτρων για να αποφευχθεί η επανάληψη ενός παρόμοιου περιστατικού, ενισχύοντας κυρίως τους ελέγχους για βαρέα όπλα.

Διαβάστε

“Είδα το αγοράκι μου να ξεψυχάει στα χέρια μου” – Συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας του 17 μηνών θύματος του μακελάρη της Λιέγης 

Αυτός είναι ο μακελάρης της Λιέγης – Συγκλονιστικό βίντεο λίγο μετά το φονικό

Σκότωσε μια 45χρονη πριν αιματοκυλήσει τη Λιέγη – Τι μήνυμα άφησε στη γυναίκα του ο μακελάρης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε