Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Εξι παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινές επιδρομές

Εξι παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινές επιδρομές

Ένας Παλαιστίνιος μαχητής βρήκε τον θάνατο σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, κατά τη δεύτερη ημέρα της διασυνοριακής έντασης, που αναζωπυρώθηκε έπειτα από επίθεση που δέχθηκε χθες ισραηλινή περίπολος.

Η Ισλαμική Τζιχάντ, ένας από τους ένοπλους βραχίονες της παλαιστινιακής αντίστασης, ανακοίνωσε πως ο νεκρός μαχητής ήταν μέλος της και ανήκε σε ομάδα εκτόξευσης ρουκετών που επλήγη από ισραηλινό πύραυλο εδάφους-αέρος στη Τζαμπαλίγια, στα βόρεια της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή. Με την νέα τούτη απώλεια, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους από χθες στις ισραηλινές επιδρομές ανέρχεται στους έξι.

Η Τζιχάντ ανακοίνωσε πως από χθες έχει εκτοξεύσει 70 ρουκέτες και όλμους εναντίον του ισραηλινού εδάφους, αναγκάζοντας τον πληθυσμό στις περιοχές αυτές να τρέξει στα καταφύγια.

Ένας όλμος και τέσσερις ρουκέτες, που εβλήθησαν σήμερα το πρωΐ από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν το νότιο Ισραήλ, προκαλώντας τέσσερις τραυματίες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

«Τέσσερις ρουκέτες που εβλήθησαν από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν σήμερα το πρωΐ τον τομέα της πόλης Σντερότ και προκάλεσαν τέσσερις ελαφρείς τραυματισμούς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Μίκι Ρόζενφελντ.

Οι νέες αυτές επιθέσεις αποτελούν συνέχεια της νέας έντασης που αναζωπυρώθηκε από χθες μετά την παλαιστινιακή επίθεση κατά ισραηλινής περιπόλου, κατά την οποία τραυματίσθηκαν τέσσερις στρατιώτες.

Διαβάστε

 

Νεκρός παλαιστίνιος μετά από αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε