Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εξισώνουν την παιδεραστία με την ομοφυλοφιλία!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού συνέδεσε την παιδεραστία με την ομοφυλοφιλία, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Χιλής, ο Ταρτσίζιο Μπερτόνε υποστήριξε ότι πολλοί ψυχολόγοι και ψυχίατροι απέδειξαν ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ αγαμίας των καθολικών ιερέων και παιδοφιλίας. Πολλοί άλλοι, όμως, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα, έδειξαν ότι ομοφυλοφιλία και παιδεραστία συνδέονται. «Αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια και στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται το πρόβλημα», τόνισε.

Η παρέμβαση του προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιδράσεις. Η ιταλική οργάνωση για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Ομοφυλόφιλων «Arci Gay», σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την εξίσωση ομοφυλοφιλίας – παιδεραστίας λανθασμένη, κατάπτυστη και αντιεπιστημονική. «Με τον τρόπο αυτόν επιβεβαιώνεται ο κυνισμός της ιεραρχίας του Βατικανού», σημειώνεται.

«Κάθε παραλληλισμός μεταξύ ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας είναι άδικος και επικίνδυνος. Θα πρέπει όλοι μας να προσέξουμε να μη ρίξουμε σπόρους στο χωράφι των διακρίσεων, το οποίο, δυστυχώς, είναι πάντα πολύ εύφορο», σχολίασε ο ιδρυτής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην δήμαρχος της Ρώμης, Βάλτερ Βελτρόνι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Μερνάρντ Βαλερό, αναφερόμενος έκανε λόγο για «ένα απαράδεκτο συνονθύλευμα, το οποίο καταδικάζουμε». Ο Βαλερό υπενθύμισε «τη στράτευση της Γαλλίας στην καταπολέμηση των διακρίσεων και των προκαταλήψεων, που συνδέονται με την σεξουαλική ταυτότητα των πολιτών».

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, η Αγία Έδρα κράτησε αποφάσεις από τον υπουργό των Εξωτερικών της. «Οι εκκλησιαστικές αρχές κρίνουν ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία τους να κάνουν γενικές δηλώσεις ειδικού ψυχολογικού ή ιατρικού χαρακτήρα», δήλωσε ο Φεντερίκο Λομπάρντι, εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε