Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εξιτήριο αύριο για τον Σίλβιο

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ΦΩΤΟ REUTERS

Συγγνώμη από τον ιταλό πρωθυπουργό ζήτησε ο δράστης της επίθεσης εναντίον του.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο θα πάρει αύριο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ωστόσο όπως ανακοίνωσε ο προσωπικός του ιατρός, θα πρέπει «να απέχει από δημόσιες δραστηριότητες για τουλάχιστον 15 ημέρες».

Ο δράστης της επίθεσης Μάσιμο Ταρτάλια, με επιστολή στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι εκφράζει τη μεταμέλειά του για την «επιδερμική, θρασύδειλη και απερίσκεπτη» πράξη του, μεταδίδουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Ταρτάλια, λέει  πως «έδρασε μόνος» και απέκλεισε «κάθε μορφή πολιτικής δράσης και συμμετοχής», μεταδίδει το πρακτορείο Ansa.

Ο Ταρτάλια, ο οποίος, σύμφωνα με τον πατέρα του, υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα, δήλωσε στους ανακριτές ότι «είναι αντίθετος στην πολιτική της ιταλικής κεντροδεξιάς, και ιδίως, του Καβαλιέρε». Χθες, αμέσως μετά τον τραυματισμό του Μπερλουσκόνι, ο πατέρας του δράστη είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους «ότι η οικογένειά του ψηφίζει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα αλλά δεν μισεί τον Ιταλό πρωθυπουργό». 

Σημειώματα με ευχές έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο ιταλός πρωθυπουργός

Ο πάπας Βενέδικτος 16ος απέστειλε “τηλεγράφημα συμπαράστασης”προς τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.  Ο ιταλός πρωθυπουργός δέχθηκε τηλεφωνήματα από τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς και ένα μήνυμα υποστήριξης από τον βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε