Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Εξοργισμένος ο Σόιμπλε με τους Γερμανούς Σοφούς

Εξοργισμένος ο Σόιμπλε με τους Γερμανούς Σοφούς

“Ανεύθυνη” χαρακτήρισε την πρωτοβουλία 160 οικονομολόγων εναντίον των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής ο Β. Σόιμπλε

«Ανεύθυνη» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την συντονισμένη κριτική που άσκησαν 160 Γερμανοί οικονομολόγοι, με επικεφαλής τον Χανς Βέρνερ Ζιν, στις αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Χαρακτήρισε δε την παρέμβασή τους «εξοργιστική».

   Μιλώντας σήμερα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Βερολίνου-Βραδεμβούργου, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι «οι οικονομολόγοι πρέπει να χρησιμοποιούν τον όρο “τραπεζικά χρέη” υπεύθυνα» και πρόσθεσε ότι «προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη». Απέρριψε μάλιστα κατηγορηματικά τον ισχυρισμό των οικονομολόγων ότι μέσω του ανοίγματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) η Γερμανία ενδεχομένως να εγγυάται και για τραπεζικά χρέη. «Στην ουσία δεν πρόκειται για αμοιβαιοποίηση της εγγύησης, αλλά για την δημιουργία μιας κοινής εποπτείας στην Ευρώπη», σημείωσε και διευκρίνισε ότι ο μηχανισμός διάσωσης για τα κράτη δεν μετατράπηκε σε μηχανισμό διάσωσης των τραπεζών.

   Οι οικονομολόγοι, με δημόσια έκκλησή τους η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για «κίνδυνο τον οποίο διατρέχει πλέον και η γερμανική οικονομία» και καλούν τους Γερμανούς πολίτες να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης και να ασκήσουν πίεση στους βουλευτές της περιφέρειάς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο! Οι Γερμανοί “σοφοί” ζητούν από τη Μέρκελ να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου

Παρά την ήττα στη Σύνοδο η δημοτικότητα της Μέρκελ είναι στα ύψη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε